Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

daszum 19:08, 17 lis 2023

Lubię u Ciebie oglądać plony warzywne, są imponujące

A propos zwierzęcych opowieści, Kodo walczy z karczownikami /bez sukcesu/.
Kopie ogromne dziury, a te zarazy z powrotem robią kopce, które ja zalewam wodą.
Walka trwa, trawnk przeorany
Alija 19:34, 17 lis 2023

Basieksp napisał(a)

Koty chyba są terytorialne, wobec innych kotów, dlatego czarną kotkę tak traktują. Ja kocich zwyczajów dopiero się uczę, ale mój szwagier ma 5 kotów, moja siostra była taką kociarą i te koty jakoś się dogadują Ja żartuję, że Filemona ona nam, tam z "góry" przysłała

Basiu, masz rację. Niestety moje są głuche (białe często tak mają, jakieś genetyczne sprawy) i to na pewno nie pomaga im się "dogadać". Teraz mam jeszcze psa mojego syna i synowej na dwa tygodnie (są na wyjeździe), którego moja Ninka (biała) boi się panicznie i nocuje w piwnicy w domu taty, Mańka (czarna) w dalszym ciągu mieszka w tym domu, no i muszą się jakoś wymijać. Na szczęście kocur się go nie boi, ale i tak jest straszny galimatias.

Pięknie napisałaś o Filemonie i swojej siostrze.❤️
Basieksp 20:18, 17 lis 2023

Alija napisał(a)

Basiu, masz rację. Niestety moje są głuche (białe często tak mają, jakieś genetyczne sprawy) i to na pewno nie pomaga im się "dogadać". Teraz mam jeszcze psa mojego syna i synowej na dwa tygodnie (są na wyjeździe), którego moja Ninka (biała) boi się panicznie i nocuje w piwnicy w domu taty, Mańka (czarna) w dalszym ciągu mieszka w tym domu, no i muszą się jakoś wymijać. Na szczęście kocur się go nie boi, ale i tak jest straszny galimatias.

Pięknie napisałaś o Filemonie i swojej siostrze.❤️

To macie wesoło u nas przy dwóch zwierzakach czasami jest szoł a co dopiero przy takiej gromadce ale one napewno potrafią to wszystko bezinteresownie wynagrodzić
Basieksp 20:28, 17 lis 2023

daszum napisał(a)
Lubię u Ciebie oglądać plony warzywne, są imponujące

A propos zwierzęcych opowieści, Kodo walczy z karczownikami /bez sukcesu/.
Kopie ogromne dziury, a te zarazy z powrotem robią kopce, które ja zalewam wodą.
Walka trwa, trawnk przeorany

Kodo dobrze kombinuje Aza bez karczowników potrafi sobie znaleźć chłodne miejsce na upały w wykopanej przez siebie dziurze przeważnie pod jakimś iglakiem dlatego mam różne pieńki, korzenie to taka trochę zapora dla niej
Rumianka 20:36, 17 lis 2023

Ciekawe widoczki i sytuacje fundują zwierzaczki...a te Twoje jak z "jednego miotu"...umaszczone identycznie...
Basieksp 20:37, 17 lis 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Filemon czuje się już bezpiecznie skoro nie obawia się obnażyć przy Azie brzuszka. Świetny z nich duet.

W domu to on czasami za bardzo pewnie się czuje czesto się na nią czai, poluje na nią, wyskoczy z jakiegoś kąta z "głupią" miną ale koty tak się bawią Jak zdążymy, to przerywamy tą jego zabawę, bo Aza wtedy ucieka, jakby się go bała, za to na dworze role się odwracają
Basieksp 20:38, 17 lis 2023

Rumianka napisał(a)
Ciekawe widoczki i sytuacje fundują zwierzaczki...a te Twoje jak z "jednego miotu"...umaszczone identycznie...

No prawie z "jednego miotu" Aza trochę przerośnięta
Magara 23:11, 17 lis 2023

Basia, super słodki widok Azy z Filemonem
Im więcej zwierzaków w domu, tym weselej
Basieksp 08:17, 18 lis 2023

Magara napisał(a)
Basia, super słodki widok Azy z Filemonem
Im więcej zwierzaków w domu, tym weselej

Coś w tym jest
Anda 09:07, 18 lis 2023

Basieksp napisał(a)
Ogrodowo niewiele się dzieje w tygodniu, bo jak wracam to już ciemno się robi. Ale po pięciu miesiącach znajomości, sprawy wyglądają tak tylko jeszcze się ze sobą nie bawią, w domu Filemon ją zaczepia, ona się go trochę boi i ucieka, na dworze Aza chce się z nim bawić po swojemu, przynosi mu swoją dużą piłkę i szaleje, no i wtedy to on się jej boi, tak szybko biegającej

No i jak Filemon pierwszy skończy jeść to podchodzi do jej jedzenia i wyjada jej, a ona patrzy i nie wie co ma zrobić chociaż mu zbytnio nie wolno jeść jej jedzenia, trzeba go pilnować

Boskie te Twoje zwierzaki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies