To fioletowe to mały rododendron Blue Tit, małe listki, mam go dlod zeszłego roku. A to drugie tak jak posze Vita, mukdenia, narazie mam jedną sadzonkę, ale przyjęła się i rośnie
Nasze pomidory jak będzie chłodniej dostaną grzejnik na noc, ale narazie mają się dobrze EM się uparł na warzywnik i działa Fajnie, że sprawia mu to przyjemność
Zobaczę jak będzie rosła ta mukdenia, mam ją od zeszłego roku, jedną sadzonkę. Narazie ładnie przezimowała i nawet urosła, ona ma się ładnie przebarwiać. Zobaczę jak będzie
Dziś zacznę od rabarbaru o tej porze jest chyba najładniejszy, jak przyjdą upały muszę go trochę podlewać, latem ma tam też odrobinę cienia, na słońcu pewnie by przysychał.
Zwykłe też mają się dobrze u mnie, to miejsce im służy
Ciemiężnica ładnie rośnie w zeszłym roku dobrał się do niej jakiś ślimak i dosłownie przegryzł jej łodygę, żal mi jej było bo został tylko wystający z ziemi kikut nawet jeszcze nigdy u mnie nie kwitła, może w tym roku się uda
Kopytnik też szaleje, pojawiają się u mnie jego siewki ,coraz więcej i więcej, nie mam aż tyle miejsca, on trochę potrafi zagłuszyć sasiedztwo, ale jest ładny na początku nie chciał u mnie rosnąć a teraz szaleje
Moja biało -różowa wiśnia wichura wylamama jej gałąź, już kilka lat temu, odrost jest biały, ale mi to nie przeszkadza, ciekawie to wygląda, białe zawiązują takie trochę marne owoce
Piwonie mają już pąki
Kwitnie serduszka