Dostałam ją w prezencie od sąsiadki z zeszłym roku ją posadziłam i po posadzeniu zrobiła się zielona, teraz wypuściła liście i wygląda jak na zdjęciu, sama jestem ciekawa czy będzie taka biała, czy z czasem zzielenieje? Narazie wygląda ładnie, biało
Piękne masz widoki. Wiosenne. U nas też mocno dziś wieje i pada deszcz. Burza była ale krótka.
Ta biała hosta to White Feather. Mam też taką. Białe są tylko młode liście (bo nie mają jeszcze chlorofilu) a potem zielenieją. Te białe liście są baaardzo wrażliwe na słońce które je przypala. Musi rosnąć w cieniu.
Basiu, piękne masz ogrodowe widoki
Podziwiam serduszki
Miałam różową i mi wyginęła, aw tym roku posadziłam białą, ciekawe czy pokaże choć jednego kwiatka
A i dlatego ta hosta zrobiła się zielona. Trochę szkoda, bo taka jest bardzo ciekawa. Moja akurat rośnie w cieniu, chociaż odrobina słońca do jej dociera. Pewnie za chwilę zrobi się zielona.
Mi biała serduszka wplotła się w różową biała wolniej przyrasta i u mnie słabo się rozsiewa, a chciałabym ją posadzić w nowe miejsce, może zbiorę jej siew, ale muszę ją zaznaczyć, która to