Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:43, 21 maj 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Warto mieć rodki kwitnące w odstępach czasowych. Te późniejsze nie są narażone na przymrozki. Twój pięknie kwitnie.
Dużo masz kolorowych akcentów. Jest na czym oko zawiesić.
U mnie goździki rosną przy furtce. Zapach jest świetnie wyczuwalny.

W sumie chyba te moje dwa duże rodki są późniejsze, bo dopiero teraz rozkwitły a zapach goździków u mnie miesza się z zapachem rugosy zależy z której strony się stanie
Basieksp 23:46, 21 maj 2024

Alija napisał(a)
Wycieczka do arboretum świetna, przepiękne widoki.
U Ciebie zresztą też jest co podziwiać, goździki z bodziszkiem świetnie się prezentują, bardzo mi się podoba ten obrazek,
a jak pachnie, ach!

W sumie jakoś specjalnie nie planowałam tego zestawienia, goździków z bodziszekiem Bodziszek tam był, a goździki dosadzilam z myślą o obwódce, bo one nawet jak przekwitną to źle nie wyglądają, takie zwarte kępki
Rumianka 14:30, 22 maj 2024

Basiu, ale Ci ogród bujnął kwiatowo...normalnie szał... Lubię takie zestawienia, dają dużo radości dla oczu, po zimie, spragnionych kolorów. Sukienka bardzo mi się spodobała...takie zdolne łapki zrobią wszystko. Brawo. A córcia pewnie pęka z dumy, że mama taka zdolna.
Wycieczka do arboretum moje marzenie, też kiedyś trzeba się wybrać, a nie siedzieć na d... ciągle w jednym miejscu.
Modrzewia miałam na początku ogrodowania, nie zdążył jeszcze urosnąć, a już jakieś paskudztwo go dopadło i musiał wylecieć...
Rów rozryli Wam mega...
Basieksp 14:40, 22 maj 2024

Rumianka napisał(a)
Basiu, ale Ci ogród bujnął kwiatowo...normalnie szał... Lubię takie zestawienia, dają dużo radości dla oczu, po zimie, spragnionych kolorów. Sukienka bardzo mi się spodobała...takie zdolne łapki zrobią wszystko. Brawo. A córcia pewnie pęka z dumy, że mama taka zdolna.
Wycieczka do arboretum moje marzenie, też kiedyś trzeba się wybrać, a nie siedzieć na d... ciągle w jednym miejscu.
Modrzewia miałam na początku ogrodowania, nie zdążył jeszcze urosnąć, a już jakieś paskudztwo go dopadło i musiał wylecieć...
Rów rozryli Wam mega...

Rów przeszedł dużą ulewę, to co my sami zrobiliśmy trzyma się ale od strony drogi cały kawał tych kamyków co nawieźli wymyło, taka wyrwa na prawie 2 metry, na szczęście nie zagraża to naszemu płotu. EM żartował, że rów sam się zasypie w takim tempie ja nie będę się z tym już szarpać, będę pilnować płotu. A ogrodowo wszystko do przodu, czasami mam takie wrażenie, że ten czas tak szybko ucieka, przecież niedawno ptaki dokarmiałam a teraz tylko wodę im dolewam A sukienka czeka na moją modelkę, będzie przymiarka, może zgodzi się na mały pokaz
sylwia_slomc... 20:40, 22 maj 2024

Piękny ten bordowy irys i hosta niebieska z żółta obwódką też ciekawa i robi wrażenie
Basieksp 09:55, 23 maj 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny ten bordowy irys i hosta niebieska z żółta obwódką też ciekawa i robi wrażenie

Ta hostao nie jest aż tak bardzo niebieska, ale to moja ulubiona A irysy też bardzo lubię, mam ich sporo, jakby coś mogę się podzielić
Basieksp 10:00, 23 maj 2024

Dziś mój największy rododendron, trochę gi w tym sezonie bardziej dokarmiam i ładnie się odwdzięcza, kolor ma jakby bardziej intensywny niż w poprzednich latach, chyba miał bardziej blade kwiaty, teraz są o wiele ładniejsze i dużo

I irysy w rozkwicie rano, po deszczu

antracyt 10:01, 23 maj 2024

Basiu, te irysy są cudne
Szarobialy 10:09, 23 maj 2024

Kocham irysy i widzę, że masz piękne zestawienie z perukowcem.
Mam identyczne "brązowe", ale niczego do nich nie mogłam dobrać.
Perukowiec to strzał w dziesiątkę. Brawo Ty
Basieksp 10:27, 23 maj 2024

Szarobialy napisał(a)
Kocham irysy i widzę, że masz piękne zestawienie z perukowcem.
Mam identyczne "brązowe", ale niczego do nich nie mogłam dobrać.
Perukowiec to strzał w dziesiątkę. Brawo Ty

Trudno było mi coś tam wpasować, w tym miejscu, bo to chyba jedno z najgorszych stanowisk u mnie, słabsze podłoże, przy drodze, słońce i wiatr tam hula, ale im to nie przeszkadza