W sumie chyba te moje dwa duże rodki są późniejsze, bo dopiero teraz rozkwitły a zapach goździków u mnie miesza się z zapachem rugosy zależy z której strony się stanie
W sumie jakoś specjalnie nie planowałam tego zestawienia, goździków z bodziszekiem Bodziszek tam był, a goździki dosadzilam z myślą o obwódce, bo one nawet jak przekwitną to źle nie wyglądają, takie zwarte kępki
Basiu, ale Ci ogród bujnął kwiatowo...normalnie szał... Lubię takie zestawienia, dają dużo radości dla oczu, po zimie, spragnionych kolorów. Sukienka bardzo mi się spodobała...takie zdolne łapki zrobią wszystko. Brawo. A córcia pewnie pęka z dumy, że mama taka zdolna.
Wycieczka do arboretum moje marzenie, też kiedyś trzeba się wybrać, a nie siedzieć na d... ciągle w jednym miejscu.
Modrzewia miałam na początku ogrodowania, nie zdążył jeszcze urosnąć, a już jakieś paskudztwo go dopadło i musiał wylecieć...
Rów rozryli Wam mega...
Rów przeszedł dużą ulewę, to co my sami zrobiliśmy trzyma się ale od strony drogi cały kawał tych kamyków co nawieźli wymyło, taka wyrwa na prawie 2 metry, na szczęście nie zagraża to naszemu płotu. EM żartował, że rów sam się zasypie w takim tempie ja nie będę się z tym już szarpać, będę pilnować płotu. A ogrodowo wszystko do przodu, czasami mam takie wrażenie, że ten czas tak szybko ucieka, przecież niedawno ptaki dokarmiałam a teraz tylko wodę im dolewam A sukienka czeka na moją modelkę, będzie przymiarka, może zgodzi się na mały pokaz
Dziś mój największy rododendron, trochę gi w tym sezonie bardziej dokarmiam i ładnie się odwdzięcza, kolor ma jakby bardziej intensywny niż w poprzednich latach, chyba miał bardziej blade kwiaty, teraz są o wiele ładniejsze i dużo
I irysy w rozkwicie rano, po deszczu
Kocham irysy i widzę, że masz piękne zestawienie z perukowcem.
Mam identyczne "brązowe", ale niczego do nich nie mogłam dobrać.
Perukowiec to strzał w dziesiątkę. Brawo Ty
Trudno było mi coś tam wpasować, w tym miejscu, bo to chyba jedno z najgorszych stanowisk u mnie, słabsze podłoże, przy drodze, słońce i wiatr tam hula, ale im to nie przeszkadza