Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 21:27, 29 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Basiu, bardzo kolorowo się u Ciebie zrobiło
I bujnie, to chyba zasługa opadów

Ładny ten przetacznik z lasu . Ja jak jadę drogą do rodziców, mijam piękne krwawnice w rowie. I zawsze zapominam szpadelka

Aga jak już bym chciała, żeby nam ten deszcz trochę odpuścił. Ten tydzień ma byc bez deszczu, może trochę nadrbie w ogrodzie, jak ziemia przeschnie
A przetacznik nawet ładny jest, taki trochę mniejszy, ale zobaczę jak będzie rósł na trochę lepszej ziemi, bo w lesie to raczej piasek miał, no chyba, że on lubi taki piasek? Czasami tak jest, że w ogrodzie nie chcą takie rośliny rosnąć
Magara 23:39, 29 lip 2024

Basieksp napisał(a)

Jeżówki u mnie rosną jak dzikie te zwykłe są bardzo wysokie i sztywne, nic im wiatr i ulewy nie przeszkadzają Ale ładniejsze są te odmianowe, jedne i drugie same mi się wysiewają, tylko rozsadzać mogę je dopiero jak zaczynają kwitnąć, bo takie małe siewki to nie wiem jakie będą Za to biała, po wysianiu się, siewki miała różowe, zwykłe.

No patrz! Mam specjalnie w innych miejscach białe a w innych różowe. Dotychczas siewki białych, jako bardziej pożądane rozdawałam. W tym roku jednej widać nie upilnowałam, no i mam w białych różową, zakwitła to widzę kolor Chyba geny tych różowych zwyklaków jednak przebijają
Ewa777 09:27, 30 lip 2024

Sposób na czyszczenie kurek przetestowałam już 3 razy. Sprawdza się Dzieki za instrukcję
U mnie tez sieją się tylko te zwykłe jezówki i też robię tak jak Ty. Przesadzam dopiero jak sa kwiaty, żev=by widzieć jaki kolor mają. Większośc niestety różowych Ale też je lubię.
AgaBoso 13:20, 30 lip 2024

Basieksp napisał(a)
A w ogrodzie zaczynają hortensje anabelki w zeszłym roku nie kwitły, w tym nawet ładnie, deszcz im służy

Basiu, co rośnie u Ciebie obok hortensji? Czy to piwonie?
Basieksp 13:51, 30 lip 2024

Agnieszka_Z napisał(a)

Basiu, co rośnie u Ciebie obok hortensji? Czy to piwonie?

Nie w tym miejscu nie mam piwoni. Są dwie anabelki i jedna drzewiasta. Anabelki mają różne rozmiary kwiatów. Na pierwszym zdjęciu są hortensje, dalej widać języczkę Przewalskiego kwitnie na żółto i obok jej są funkie, jest też tam jeden rododendron. Na ostatnim zdjęciu w dali widać takie różowe to też hortensja, jeszcze niewielka. A niedługo będą tam kwitły astry jesienne, jakieś drobiazgi i chyba to wszystko
Basieksp 13:52, 30 lip 2024

Magara napisał(a)

No patrz! Mam specjalnie w innych miejscach białe a w innych różowe. Dotychczas siewki białych, jako bardziej pożądane rozdawałam. W tym roku jednej widać nie upilnowałam, no i mam w białych różową, zakwitła to widzę kolor Chyba geny tych różowych zwyklaków jednak przebijają

U siebie białej siewki jeszcze nie miałam, może na innej rabacie się pojawi, bo tam mam tylko białe.
Basieksp 14:00, 30 lip 2024

Ewa777 napisał(a)
Sposób na czyszczenie kurek przetestowałam już 3 razy. Sprawdza się Dzieki za instrukcję
U mnie tez sieją się tylko te zwykłe jezówki i też robię tak jak Ty. Przesadzam dopiero jak sa kwiaty, żev=by widzieć jaki kolor mają. Większośc niestety różowych Ale też je lubię.

To czyszczenie kurek, aż się nie chce wierzyć, że się sprawdza ja się bałam, że z mąki, przy mokrych kurkach, bo zawsze trochę takie są, zrobi mi się jedna wielka klucha a tu zaskoczenie
A jeżówki te różowe mi też pasują, nie pokładają się po wichurach i deszczach, stoją na baczność a wysiewają się w dużej ilości. U mnie też, ślimaki ich nie ruszają. Czytałam u dziewczyn, że czasami ślimory zjadały młode jeżówki, ja nie mam takigo problemu, przynajmniej narazie
Basieksp 09:08, 04 sie 2024

Dziś nawet słońce ale ma potem padać, cały dzień, aż się nie chce wierzyć, że pogoda ma się tak zmienić, bo jest ładnie, przyjemnie
Zacznę od moich koleusów, coraz bardziej je lubię dla mnie bezproblemowe, te są bardzo duże są tam trzy sztuki

Z doniczkowych ta begonia w tym roku też jest całkiem ładna, mokre lato jej służy

Magnolia będzie powtarzać kwitnienie, mała jest, to i kwiatów mało

I piesio, nie chciała pozować
Basieksp 09:12, 04 sie 2024

Przesadziłam grujecznika, rósł w słońcu i usychał, teraz ma większy cień, chyba mu pasuje, bo w miejscu uschnietych liści wypuścił nowe, a przesadzałam go jakoś w lipcu

Kwitnie hibiskus
Basieksp 09:16, 04 sie 2024

Kolejna obwódka