Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:56, 08 sie 2024

Judith napisał(a)
Basiu, widać, że deszczu nie brakuje u Ciebie . Wspaniale i soczyście jest . Cieniste zakątki są moją inspiracją .

Cienistym pasuje taka wilgoć, innym trochę mniej. Fajnie, że moje cieniste Ci się podobają za to te na słońcu tak średnio mi wychodzą, cały czas nad nimi pracuję, zmieniam, dosadzam i ciągle coś mi nie pasuje Może powinnam bardziej zacienić działkę i same cieniste posadzić
Basieksp 00:00, 09 sie 2024

Magara napisał(a)
Straszny stwór Trochę ET mi przypomina

Szczególnie na tym pierwszym zdjęciu To syn je zrobił, ma lepszy aparat w telefonie, no i chyba sama zaczęła mu się przyglądać Najciekawsze jest to, że jak wróciłam po pracy do domu to ona cały czas na tym wiadrze jeszcze siedziała, nie znam się, ale napewno noc jej nie było, wyglądała na zdrową i ruszała się. Ciekawe czy rano tam będzie?
anabuko1 16:23, 09 sie 2024

Basieksp napisał(a)
Tak na dzień dobry, przed pracą Chyba przyszła się napić wody dostała gałąź by się nie utopiła w tym wiadrze, chociaż zupełnie nie znam jej zwyczajów

O fajny gość.
Ja też u siebie w pobliżu oczka widziałam modliszkę
Basieksp 16:54, 09 sie 2024

anabuko1 napisał(a)

O fajny gość.
Ja też u siebie w pobliżu oczka widziałam modliszkę

A widzisz, ja nie mam oczka, to wiadra z wodą przyszła czyli do wody
hankaandrus_44 23:25, 09 sie 2024

Flora w Twym ogrodzie-to ukojenie, ale fauna- to zadziwienie.

Pozdrawiam- dzisiaj miałam kurkowy dzień. Nie byłam w lesie, bo auto domowe w serwisie, ale zamówiłam kurki u sąsiadki. No i chciałam, to miałam. Ze 2 kg kurek, trzeba było\ zagospodarować, Zrobiłam awaryjnie 5 słoików z masłem klarowanym. Do lasu może mnie jeszcze zabiorą, to jakiś pozysk może jeszcze będzie, bo jak na razie mam resztki suszonych w ostatnim słoiku.

Powodzenia w pracy, ogrodzie i na leśnych wypadach,
Basieksp 08:41, 10 sie 2024

hankaandrus_44 napisał(a)
Flora w Twym ogrodzie-to ukojenie, ale fauna- to zadziwienie.

Pozdrawiam- dzisiaj miałam kurkowy dzień. Nie byłam w lesie, bo auto domowe w serwisie, ale zamówiłam kurki u sąsiadki. No i chciałam, to miałam. Ze 2 kg kurek, trzeba było\ zagospodarować, Zrobiłam awaryjnie 5 słoików z masłem klarowanym. Do lasu może mnie jeszcze zabiorą, to jakiś pozysk może jeszcze będzie, bo jak na razie mam resztki suszonych w ostatnim słoiku.

Powodzenia w pracy, ogrodzie i na leśnych wypadach,

Jestem ciekawa czy inne grzyby już są? U nas narazie chyba cisza, nic tylko trzeba kiedyś samemu sprawdzić
Margo2 21:12, 10 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Ja sie boje takich stworzeń.

Lidka, ale one polują tylko na facetów

Basiu, cienisty ogród masz zarąbisty
Bardzo mi się podoba ta karpa. Muszę iść do lasu poszukać dla siebie
Basieksp 21:52, 10 sie 2024

Margo2 napisał(a)

Lidka, ale one polują tylko na facetów

Basiu, cienisty ogród masz zarąbisty
Bardzo mi się podoba ta karpa. Muszę iść do lasu poszukać dla siebie

Te różne karpy to w większości od kogoś dostałam te na ostatnich zdjęciach to są jakiś owocowe, jedna napewno wiśnia i ona już powoli się kończy. Myślę, że po zimie się rozpadnie, no trudno.
Magara 22:39, 10 sie 2024

Basieksp napisał(a)

Jestem ciekawa czy inne grzyby już są? U nas narazie chyba cisza, nic tylko trzeba kiedyś samemu sprawdzić

Basia, leć jutro na grzyby Wydaje mi się, że przed nami mocno grzybowy sezon - trudno się dziwić, suszy nie było, ciepło jest
Wczoraj w ramach spaceru zabraliśmy koszyk - przytargaliśmy pełen, jakieś 10 kilo, zasadniczo nie idąc na grzyby Kurki, kozaki, prawdziwków sztuk 10 (w tym 8 robaczywych ), podgrzybki Te ostatnie baaaardzo szybko, jesień idzie
Żeby dozbierać kurek i zrobić w słoiki przebiegłam się jeszcze na dosłownie pół godziny po lasku niedaleko domu - w te niecałe półgodziny zebrałam dobre pół kilo kurek i trzy prawdziwki
Basieksp 23:11, 10 sie 2024

Magara napisał(a)

Basia, leć jutro na grzyby Wydaje mi się, że przed nami mocno grzybowy sezon - trudno się dziwić, suszy nie było, ciepło jest
Wczoraj w ramach spaceru zabraliśmy koszyk - przytargaliśmy pełen, jakieś 10 kilo, zasadniczo nie idąc na grzyby Kurki, kozaki, prawdziwków sztuk 10 (w tym 8 robaczywych ), podgrzybki Te ostatnie baaaardzo szybko, jesień idzie
Żeby dozbierać kurek i zrobić w słoiki przebiegłam się jeszcze na dosłownie pół godziny po lasku niedaleko domu - w te niecałe półgodziny zebrałam dobre pół kilo kurek i trzy prawdziwki

O kurczę hah, mamy mały urlop napewno na grzyby wyskoczymy aż cały tydzień wolnego, a plany....tyle by się chciało zdziałać oj lista długa, ale las woła