Ten judaszek kupiłam sobie na okrągłe moje urodziny, mam dodatkową motywację by o niego powalczyć. Dziś znowu dostał oprysk, tym razem z gnojówki ze skrzypu. Myślę, że da radę
Ciemiężnica pierwszy raz mi zakwitła, jak dla mnie bardziej dekoracyjne ma liście niż kwiaty. Może, gdybym miała jej więcej i tych kwiatów były by więcej to efekt byłby ładniejszy. Narazie sam kwiat tak jakoś aż tak bardzo mi się nie podoba, rak trochę wygląda jakby był zasuszony, takie brązowe kwiatki.
Ta belakamdia chińska, jest też nazywana iksją chińską. Ona dodatkowo ładnie zawiązuje nasiona, takie czarne kulki. Wyszukałam takie stare zdjęcie
Z tych nasion sama się wywiewa. Teraz mam ją przy oczku i chyba to miejsce jej służy, bo chyba nigdy nie miała tyle kwiatów.
Myślałam, że moja będzie miała jasne kwiaty. Ale wychodzi na to, że mam czarną. Muszę poczytać o niej, na ile i jak jest trującą. U nas nie ma małych dzieci, zwierzaki też nie skubią tego co nie jest dla nich, także może sobie rosnąć. Ale poczytam sobie więcej.
Ale miło mi się zrobiło Dużo nauczyłam się tu na Ogrodowisku, bez tego forum mój ogród napewno by tak nie wygladał Tym bardziej się cieszę, że tu, kiedyś trafiłam