Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

vita 14:55, 06 wrz 2026

Lepiej, że borowik ceglasty został w lesie, chociaż podobno bardzo smaczny
To, że są jakieś grzyby to dla mnie dobra wiadomość, mam parę swoich lokalizacji, wybieram się
Dzięki za fotki z Gołubia, dobrze znam to miejsce i faktycznie wielka szkoda, że nie można tam kupić co ciekawszych roślin, ale to bardzo inspirujące miejsce.
Magara 22:36, 06 wrz 2026

Basieksp napisał(a)
Są jakieś grzyby

A my właśnie skończyliśmy dłubać Dwa razy do samochodu wracaliśmy, żeby miejsce w koszykach zwolnić. Podgrzybki, kurki i prawdziwki. Sypnęło u nas tym dobrem Prawdziwki, oczywiście, przeważnie robaczywe, ale już się nauczyłam nie cieszyć z takiego znaleziska
Chodzą dwie suszarki, kurki obgotowane, jutro w słoiki pójdą. Wykończona jestem na maxa Dwie godziny zbierania, sześć obróbki ale szczęście jest
Basieksp 23:11, 06 wrz 2026

Magara napisał(a)

A my właśnie skończyliśmy dłubać Dwa razy do samochodu wracaliśmy, żeby miejsce w koszykach zwolnić. Podgrzybki, kurki i prawdziwki. Sypnęło u nas tym dobrem Prawdziwki, oczywiście, przeważnie robaczywe, ale już się nauczyłam nie cieszyć z takiego znaleziska
Chodzą dwie suszarki, kurki obgotowane, jutro w słoiki pójdą. Wykończona jestem na maxa Dwie godziny zbierania, sześć obróbki ale szczęście jest

U nas jedna suszarka I sowy były na kolację Chociaż, myślę, że u Was jest więcej grzybów Jak jechaliśmy w sobotę to w tamtych rejonach mocno padało, jak przyjechaliśmy do domu, to u nas tylko trochę deszczu. A prawdziwki, też mocno robacze były, dużo poszło do wyrzucenia. Podgrzybków nie znalazłam, też do większego lasu musielibyśmy jechać. My dziś w tych ponawałnicowych chodziliśmy, w małych dąbkach Ale plan jest taki, że jak się uda, to jutro też jedziemy, od razu po pracy, tak Chociaż na chwilę
Magara 23:44, 06 wrz 2026

Oj kani to mi bardzo brakuje, smaka mam wielkiego, tylko raz w tym sezonie jedliśmy.
Basieksp 07:08, 07 wrz 2026

Magara napisał(a)
Oj kani to mi bardzo brakuje, smaka mam wielkiego, tylko raz w tym sezonie jedliśmy.

To u nas tak jest z rydzami. Daleko trzeba jechać i w dodatku nie mamy pewności czy je znajdziemy.