Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Kasya 17:35, 15 cze 2020

tulucy napisał(a)

Ja mam zastawione schody na taras doniczkami które czekają... tylko nie wiem, na co. Zamiast sadzić, bawię się w kanciki.

Ja ustawiłam na rabatkach
Żeby tylko nie zasuszyć...,
Kasya 17:36, 15 cze 2020

tulucy napisał(a)
Heh, ponoć u nas w takiej sporej przychodni stomatologicznej każą dopłacać 300 zł za środki ochrony p/COVID.
Idziesz na konsultacje, płacisz 350 zł, tak po prostu na dzień dobry. Za konsultacje. Nie mają też żadnej rezerwy na przypadki z bólem. Już nie można, tak jak kiedyś, między pacjentami. I ja to rozumiem. Ale mogliby zostawiać sobie jedną godzinę na ewentualnego bólowego/nagłego pacjenta. To nie, w poniedziałek dostałam termin na czwartek po południu. Zmieniłam dentystę...

No nie strasz... muszę dowiedzieć się jak u mnie
Kasya 17:37, 15 cze 2020

TAR napisał(a)
I ja mam juz na fula dosc, a sporo jeszcze mam do posadzenia, na szczescie wszystko na jednej rabacie. Z cenami roslin w tym roku poszaleli, kupilam to co najpotrzebniejsze do zmiany, reszte odpuszczam i sama porozmnazam. Ale i jakosc spadla nawet w polecanych tu na O. sklepach. Sadzonka orlika sprzed miesiaca wielkosciowo byla napakowana a teraz sa to 3 sadzonki. Jak zobaczylam co dostalam przy drugim zamowieniu niezle sie wkurzylam. Kpiny sobie robia. Zreszta to nie tylko w ogrodniczych, jak usłyszalam u dentysty, ze mam zrobic zrobic dopłate 70 zł, bo Covid to wyszlam z siebie. Wszedzie podwyzki i bezczelne tłumaczenie sie Covidem. Nowy sposob na biznes

No właśnie
Chyba trzeba przestać kupować żeby się opamiętali
Kasya 17:39, 15 cze 2020

makadamia napisał(a)
Ja podobnie jak Ania.
Co więcej, na spotkaniach ogrodowiskowych, które się w najbliższym czasie zapowiadają, planuję nie brać żadnych wziątek. choćby najpiękniejsze były.
Właśnie przez nie nie mogę nawet pokazać swojej największej rabaty, która teraz powinna gwiazdorzyć

No nie... narzeka na wziątki
Pokazuj fotki, masz ładnie i nie narzekaj
Makao_J 17:44, 15 cze 2020

Kasya napisał(a)

Ale mam nadzieje ze się nie gniewasz bo ja sobie żartuje

Nawet mi przez myśl nie przeszło obrażanie. Nie ma za co nawet. No co Ty.
Buziam
TAR 19:15, 15 cze 2020

Kasya napisał(a)

No właśnie
Chyba trzeba przestać kupować żeby się opamiętali

no wlasnie, z bylinami na ten rok skonczylam, ostatnie funkie (akurat tu bardzo ładne sadzoneczki) i kloniki dostalam. wiecej na ten rok budzetu nie mam. Dzis jednak zajechalam do takiego punktu po drodze, tam zawsze cos upoluje fajnego w dobrej cenie. no i upolowalam, ledwo wlazla do autka moja zdobycz. ale wyhaczylam juz 3 kolejne cudenka, musze je miec. najwyzej zadoluje w donicach jak doorenbosy, long trunki i choiny sobie pojda. mam chetnego na brzozy tylko straszny dupotruj, a to transport a to cos tam srośtam. najlepiej daj mu za darmo, przywiez i jeszcze podziekuj, ze zechcial wziac . To rownie dobrze moga pójść na zapłocie.
April 19:53, 15 cze 2020

mrokasia napisał(a)
He, he, he, właśnie mówiłam Lucy, że w sobotę specjalnie ominęłam ogrodnicze żeby przypadkiem czegoś nie kupić. Potrzeby duże mam ale kieszeń już pusta a roślin od darczyń z O. do wsadzenia wciąż sporo . Taka byłam dzielna .

Aleś ty dzielna, ja taka nie jestem. Więc na wszelki wypadek M mnie nie puszcza do sklepów a sama nie mam jak. EM wie, że chwilowo mam ważniejsze cele
Kasya 20:44, 15 cze 2020

Ja tez juz skończyłam z zakupami
O większych sztukach to nawet myśleć juz nie mogę
Czekałam aż mnie ktoś do zp weźmie i się nie doczekałam
Wszystkie miejsca zapelnilam i mogę jechać teraz tylko w charakterze namawiacza na zakupy... zawsze to cos
makadamia 20:49, 15 cze 2020

Kasya napisał(a)

No nie... narzeka na wziątki
Pokazuj fotki, masz ładnie i nie narzekaj

Nie na wziątki, tylko na własną niepohamowaną chciwość.
Nabiorę, nabiorę, a potem się skrobię po głowie
TAR 20:49, 15 cze 2020

dzis widzialam takiego klona Crimson Sentry, buka Riversi, klona Brillantissimum i miniaturowego graba o kształcie jaja ze az scisku dostalam. Nie odpuszcze tylko musze transport zorganizowac dla klona i buka. Trudno Sunburst wypada no i zwolnilo sie miejsce po wiazie Weredei.