Kasya
01:25, 28 wrz 2021

Hmm, no nie chce żeby cos wegetowalo
Po str sąsiadki rosną jakieś krzewy zimozielone bardzo chorujące
Wyglądają trochę jak laurowiśnie ale liście takie troszkę w ciapki… no kurcze nie wiem co to
ale opadaja chore liście i nawet zainfekowały się moje rododendrony troszkę dalej jeszcze przed iglakami
Dalej po rododendronach zaczynaja się u mnie iglaki tzn duże zywotniki i cyprysiki które stanowiły wizualną barierę przy płocie
Dołem zaczynaja się ogałacać i chce ta przestrzen czymś wypełnić
Tu w cieniu póki co wsadzilam kilka kolumnowych cisow, pomiędzy nimi 2 zadrzewnie, jeszcze małe
1 deren green carpet, 1 pecherznica… czy ona da rade ??
Ale jest jeszcze pare luk do wypełnienia
Zadrzewnie wydają mi się niskie…
Czy deren byłby odpory na choroby zza płotu ?
Przed tym wszystkim mam paprocie
Tawuła szara kojarzy mi się z krzaczorem ogołocony dołem, może tak jej się robi z braku światła ?
Lonicera nitida jest wysoki ? Mahonii nie lubie
Ognik.. fajny jest… ale czy będzie fajny w cieniu ?
Po str sąsiadki rosną jakieś krzewy zimozielone bardzo chorujące
Wyglądają trochę jak laurowiśnie ale liście takie troszkę w ciapki… no kurcze nie wiem co to
ale opadaja chore liście i nawet zainfekowały się moje rododendrony troszkę dalej jeszcze przed iglakami

Dalej po rododendronach zaczynaja się u mnie iglaki tzn duże zywotniki i cyprysiki które stanowiły wizualną barierę przy płocie
Dołem zaczynaja się ogałacać i chce ta przestrzen czymś wypełnić
Tu w cieniu póki co wsadzilam kilka kolumnowych cisow, pomiędzy nimi 2 zadrzewnie, jeszcze małe
1 deren green carpet, 1 pecherznica… czy ona da rade ??
Ale jest jeszcze pare luk do wypełnienia
Zadrzewnie wydają mi się niskie…
Czy deren byłby odpory na choroby zza płotu ?
Przed tym wszystkim mam paprocie
Tawuła szara kojarzy mi się z krzaczorem ogołocony dołem, może tak jej się robi z braku światła ?
Lonicera nitida jest wysoki ? Mahonii nie lubie

Ognik.. fajny jest… ale czy będzie fajny w cieniu ?