Kasiu, dziękuję. Mamy teraz piękną porę roku
Róze i goździki bardzo lubię.
To rośliny chyba z wielu pokoleń
A goździki same się wysiewają. Mozę je wyplewiłaś ??
Bardzo podobają mi się te nachylone dzwonki. I to zdjęcie poniżej. Ten biały goździk jest z jakimś carexem?
Ten biały z jasnoróżowym środkiem też jest super! Czy one są dwuletnie. Wysiewają się same? Ja swoje wysiewam co roku, ale mam tylko jedną odmianę.
Co zaglądam to się nadziwić nie mogę - tu jest wszystko co lubię - od ostrozek, przez goździki, martagony aż po lilie które w tym roku kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa - apricot fudge. Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie i chyba szybciej niż zachodniopomorskim. Przepiękny ogrod
U mnie też pojawiają się pierwsze kwiaty lilii. Mój Modrak zakwitł po 2 latach, ta wiosna jest deszczowa, jak będziesz go zasilać odpowiednio to może w przyszłym roku zakwitnie. Czy Ty go pokazywałaś jaki on jest duży? Może go nie przesadzaj, on lubi wilgoć, ale raczej zalewania by nie chciał.
Aniu, niesamowicie wszystko Ci pięknie kwitnie, dużo szybciej niż u mnie.
Myślę, że to z powodu braku słońca, bo od 4 dni ciągle pada.
Nie mogę się doczekać kwiatów nowych różyczek.
Super zakupy
Pokładają się te dzonki do światła.Kupiłam kiedyś po jednym.A rozmnożyło się ich sporo.
ale to fajnie,Bo tam jest rabata liliowcowa i póki liliowce zakwitną to tam tulipany i dzwonki i lilie sobie pokwitną .
Goździki mam w rożnych miejscach. I wysiewają mi się same.
A jak chcę je w innym miejscu to wysiewam.I to na jesieni.We wrześniu gdzieś.
Bo one kwitną na drugi rok.A potem to już co roku.
A ten biały rośnie obok Miskanta Beauty Queen .
Trawa jeszcze na wysokość nie wyrosła to jej źdźbła tak sobie z innymi roślinkami się łącza.
Witaj Agatko.
U mnie to chyba różności są.
Bo mi prawie wszystkie roślinki się podobają. A zwłaszcza kwitnące.
Martagonkę parę lat temu posadziłam 1.A już będzie kwitło 2.A jeszcze maleńkie widzę.
Czyli na drugi rok będzie ich więcej.Ładnie się rozmnożyły
A lilia apricot fudge to taka inna dziwna lilia. Drugi raz jej nie kupowałabym.
Dziękuje za miłe słowa
Zapraszam częściej
Lilie kocham tych będzie coraz więcej.
Zawsze pierwsze startują azajktki
Oj czyli mój modrak może zakwitnąć mi dopiero w przyszłym roku.
Nie pokazywałam go.
Proszę dla ciebie poszłam i zrobiłam jemu zdjęcie.
Tak wygląda.Jeszcze mały. I w trawie.A tu nad stawem i w pobliżu trawa rośnie jak szalona. Tutaj jest inny rodzaj gleby. I codzienne deszcze sprzyjają na szybki wzrost.
Jak on zalewania nie lubi to zostanie w tym miejscu co jest. Kiedyś, jak znam siebie to tam coś dosadzę
a jak widać 3 drzewka już sa.
A jeszcze dalej jet
I taki iglaczek dalej posadziłam. Już 2 rok tam rośnie. Ale co to jest nie wiem.Parę lat temu go dostałam w prezencie . Przesadzam go z działki ogrodowe, gdzie wcześniej rósł ze 2 lata. Czyli on powoli rośnie.
ale miejsca dla niego zostawiałam sporo, gdyby kiedyś się rozrósł.