Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

20:32, 14 gru 2015
Pszczelarnia napisał(a)

Dla ptaszków (papryki ostrej chyba nie zjedzą):

wróciłam jeszcze do tych wianków ...nie wiem skąd pomysł na plemniczki ...a tak mi się skojarzyło ...po lekturze tego "jeżowego" posta
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1388

MUZA 09:23, 15 gru 2015

Ewuniu jak Ty wspaniale dobierasz dodatki i ozdoby wszystko dopasowane i tworzy niesamowity klimat
Pszczelarnia 09:52, 15 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewuś wspaniałe dekoracje.....wianek z kory i z anyżowych gwiazdek wgniótł mnie w fotel, a szczęki jeszcze nie znalazłam......jak ja się pozbieram do kupy? ......... A u mnie rozpirzone wsio na maksa........za porządki się wzięłam

Ach Sylwio, żebyś zobaczyła moje domowe pobojowisko! Każdy kąt wypatroszony. Porządki w dawnym stylu.
justi 10:50, 15 gru 2015

Kiedyś miałam podobny stroik z fistaszków i z grochu dużego.
mira 13:09, 15 gru 2015

Dekoracje super, zwłaszcza ten wianek z anyżu - w sklepach jest drogi ale na giełdzie widziałam całe worki - czy to prawdziwe, pachnie?

Ciemierniki kwitnące - to niesamowite teraz choć wiem że kwitną czy to te co wykupiłaś na wiosnę w B.? moje mają pączki ale kwitną póxniej

cudownie tak móc zakończyć sezon i machnąć dekoracje - jest to dla mnie i inspiracją ale też ma negatywne działanie - bo dlaczego ja zawsze muszę z czymś zalegać no?
odpowiadam sobie - bo pracowitym trzeba być Mira - więc do roboty
leon60 13:10, 15 gru 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Poprawiłam wstążkę:

prześliczny !
Margarete 16:25, 15 gru 2015

ale pomysłowe te twoje ozdoby Ewuniu, i takie twoje...........w klimacie twojego siedliska....
Pozdrawiam juz prawie swiatecznie
Pszczelarnia 16:51, 15 gru 2015

mira napisał(a)
Dekoracje super, zwłaszcza ten wianek z anyżu - w sklepach jest drogi ale na giełdzie widziałam całe worki - czy to prawdziwe, pachnie?

Ciemierniki kwitnące - to niesamowite teraz choć wiem że kwitną czy to te co wykupiłaś na wiosnę w B.? moje mają pączki ale kwitną póxniej

cudownie tak móc zakończyć sezon i machnąć dekoracje - jest to dla mnie i inspiracją ale też ma negatywne działanie - bo dlaczego ja zawsze muszę z czymś zalegać no?
odpowiadam sobie - bo pracowitym trzeba być Mira - więc do roboty

Miro .... z braku czasu i natłoku spraw:

1. wianek anyżowy wyciągnęłam z lamusa, dokleiłam brakujące gwiazdki, dałam kokardę i jest pachnący;
2. tak to te z B albo L (chyba L), również zakupione kilka lat temu (lamusowe ciemierniki) - rozrosły się i dobrze zakorzeniły;
3. reszta deco to z półproduktów - jestem tylko kompilatorem
4. sezon ogrodowy niby zamknięty ale zawsze można znaleźć coś do wykopania (np. stare lamusowe pieńki):

malkul 17:25, 15 gru 2015

niby z lamusa a jakie ciekawe
Rumianka 17:57, 15 gru 2015

Jakie niespotykane wianki. Podobają mi się bardzo, lubię rzeczy nieszablonowe... Moje wianki w porównaniu z innymi są w fazie raczkowania... ale kiedyś trzeba zrobić ten początek...