Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:28, 09 lut 2016

Justyna napisał(a)
Ale piękne tatrzańskie widoki! To dopiero jest matrix planting
Ma M. oko do kadrów.
Co to jest takie ciemne na prawo od ciemiężycy? Zaschnięta ciemiężyca? Majaczył mi się kształt irysa, ale to raczej wytwór mojej wyobraźni.
Noel jest blisko. Zagląda przecież często do niemieckich ogrodów, odwiedzał też ostatnio rosyjskie ogródki działkowe. Może trzeba go zaprosić?
Serdecznie

Wygląda na liść ciemiężycy.

Ja już myślałam o tym, żeby Noelowi zaprezentować urodę naszych łąk.
Ostatnio w jakimś Gardens Illustrated poszczególni projektanci pokazywali łąki (rośliny łąkowe) z obcych krajów. Oczywiście Polski tam nie było i dlatego postanowiłam to zmienić.
Na razie na naszym ogrodowiskowym poletku.

Justyna 22:34, 09 lut 2016

I nawet na stanowisko lilii złotogłów trafiliście. Cudo
Jestem za prezentacją!
Borbetka 08:27, 10 lut 2016

Ale się napatrzyłam! Widoki nieziemskie, a budki śliczne. Też powiesiłam dwie i koło jednej już ptaszki budują sobie lokum. Rozczula mnie to bardzo.
Urszulla 09:23, 10 lut 2016

Zdjęcia gór mnie powaliły ach jakby się chciało taką wiosnę - jak w raju
ale nie mało że góry to i prezentacja choiny kanadyjskiej też nastraja optymistycznie, szybko rośnie- widziałam kiedyś u Finki i przy okazji wyłapałam tekst o dereniu ivory halo- nieśmiało stanę do kolejki po kilka patyczków z cięcia, bo w mojej okolicy nigdy nie spotkałam tej odmiany.
Rdest nad potokiem jest fantastyczny, tylko to ekspansywna roślina -nie boisz się że nie zapanujesz pozdr.
lojalna_ 09:37, 10 lut 2016

Boskie widoki rozpływam sie
bdan 09:57, 10 lut 2016

Ewa, czy udało Ci się znależć gdzie można kupić żywokost rosyjski?
Basilikum 10:26, 10 lut 2016

w zwiazku z zalacznikami zdjeciowmi zamieszczonymi przez Ewe oswiadczam, ze nie wpuszcze moich owiec na tatrzanskie laki

wow trzeba miec oko by to wszystko wypatrzec. Cuda tam rosna
Pszczelarnia 11:23, 10 lut 2016

Basilikum napisał(a)
w zwiazku z zalacznikami zdjeciowmi zamieszczonymi przez Ewe oswiadczam, ze nie wpuszcze moich owiec na tatrzanskie laki

wow trzeba miec oko by to wszystko wypatrzec. Cuda tam rosna

To dobrze, bo po owcach mielibyśmy w Tatrach angielską murawę a my przecież Noela chcemy zaprosić na te łąki.

IzaBelo w Austrii koło Grossglockner-a też są piękne łąki, właściwie skalniaki. Chyba czas zaprezentować skalniaki w naturze. Ale jeszcze mam trochę kwiatków tatrzańskich w zanadrzu.

Pszczelarnia 23:38, 10 lut 2016

Zostawiam pszczelą Walentynkę miłym gościom:

Edyta10 07:54, 11 lut 2016

piękna górska roślinność