Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 09:22, 17 lip 2017

Joku napisał(a)

Pytanie do 1. obrazka: co kwitnie na czerwono?

Pytanie do 2. obrazka: mam takiego krwawnika, bardzo mi się podoba. Ale każdego roku zasychają mu pączki nie rozwijając się. Nie wiem co może być powodem. Miejsce ma gorące, suche i dość ubogą ziemię. Chyba należałoby go przesadzić. Jak rośnie u ciebie (tzn. wystawa, gleba, wilgotność).

1. Róża 'Bienenweide Rot' - cudowna i niesamowicie pyłkodajna miniatura!

2. Krwawnik wiązówkowaty (achillea filipendulina) - ma ziemię gliniastą schnącą na skałę (ale podglebie żwirowe). I dużo słońca.
Pszczelarnia 09:24, 17 lip 2017

Gosialuk napisał(a)
Piękne. Będę dążyć do takiego ideału.
A co to za trawa, z której krwawnik się wyłania? Czy dbasz o niego jakoś szczególnie, czy sam dałby sobie radę na dzikiej łące?

Krwawnik wiązówkowaty rośnie między kostrzewą Maire'a. Krwawnik ten powinien sobie poradzić na dzikiej łące.
sylwia_slomc... 09:57, 17 lip 2017

Ewcia piękne masz te rabaty i warzywnik Wygląda jakby natura sama stworzyła, a wiemy ile pracy Cię to kosztowało, efekt nieziemski Uwielbiam takie naturalne kompozycje i jak nie ma luk między roślinami i miejsca na chwastyDo tego Twoje rabaty mają niesamowitą lekkość w sobie i romantyzm
Gosiek33 11:33, 17 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Nie, to parking przy sąsiednim domu.

Ależ zmyłka optyczna
abiko 12:07, 17 lip 2017

No ja nie wiem czy tak znowu bez polotu Ewa.
Masz dar "ustawiania" kolorów, którego być może nie widzisz
Właśnie o nadbrzeżną mi chodziło
Pszczelarnia 16:44, 17 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia piękne masz te rabaty i warzywnik Wygląda jakby natura sama stworzyła, a wiemy ile pracy Cię to kosztowało, efekt nieziemski Uwielbiam takie naturalne kompozycje i jak nie ma luk między roślinami i miejsca na chwastyDo tego Twoje rabaty mają niesamowitą lekkość w sobie i romantyzm

Nie wiem jak z tymi chwastami ale w tym roku po regularnych opadach deszczu mają się dobrze. Chwasty zawsze znajdą lukę.

A tymczasem szukam luki dla biżuterii rabatowej, cieszę się z tych makówek bardzo!

Mirka 16:51, 17 lip 2017

Ewo Rudbekie z twoich nasionek już zaczynają kwitnienie.Dziekuje
Krys 18:01, 17 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Nie wiem jak z tymi chwastami ale w tym roku po regularnych opadach deszczu mają się dobrze. Chwasty zawsze znajdą lukę.

A tymczasem szukam luki dla biżuterii rabatowej, cieszę się z tych makówek bardzo!

Ewa a skad masz te fajne makowki?
malgorzata_s... 18:22, 17 lip 2017

Makówki cudne ale Toje rabaty bylinowe najśliczniejsze na O. Luki tylko może swoją bylinówką z Tobą konkurować chociaż w dużo mniejszej skali
Joku 20:04, 17 lip 2017

Piękny zestaw kolorów na tej rabacie. Bardzo mi się podoba.

Dziękuję za odpowiedź. Już wiem czego może brakować mojemu krwawnikowi. Gliny w tym miejscu na pewno nie ma. Słońca powinno mu wystarczyć.

Wymyśliłaś coś żeby zamaskować widok na ciężarówkę?