Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Kaha565 12:24, 09 mar 2021

LIDKA napisał(a)

Milunia w jakiej odległości od tuj te trawki i hortki?
zmałpie te rabatkę bo Ci wyszła pięknie
tylko myślę im miejsca dać. Bo moje małe będą do sadzenia i zawsze korci żeby blisko,

Taaak piękna piękna! Ja też myślę gdzie by tu coś podobnego nasadzić u siebie a trzmielina szczepiona na jakiej wysokości? Na zdjęciu wygląda na wysoką
Joann 12:47, 09 mar 2021

Taaak piękna piękna! Ja też myślę gdzie by tu coś podobnego nasadzić u siebie a trzmielina szczepiona na jakiej wysokości? Na zdjęciu wygląda na wysoką

Dziewczyny, o tym samym pomyślałam, jak zajrzałam w odwiedziny! Rabata jest idealna, patrzy się na nią i człowiek już nic by nie zmienił! Tak jest z niektórymi kompozycjami. Nawet taki amator jak ja może dostrzec to dopasowanie. Miluniu, też proszę o szerokość tej rabatki. Może i ja bym ją gdzieś zrobiła na dobry początek? Tak na zachętę
MiluniaB 14:33, 09 mar 2021

Basia, Wiola, Alicja, Irenka też mi się moja domowa wiosna podoba
A jeszcze prymulki w salonie stoją Niby od czwartku bez mrozów, ale za to deszcze. Tak już bym chciała mieć do końca obsadzone donice

Gosia fajnie, że jesteś Tak ogród sprawia wrażenie dojrzałego, a nie ma jeszcze roku - zasługa przeniesionych dorodnych roślin Ogród mniejszy od poprzedniego, ale mi to pasuje - mniej pracy, więcej odpoczynku

Jolanka hej Miło, że odwiedziłaś mój nowy wątek - zapraszam
Ach te róże, ta różanka - burza kolorów. Jedyne takie miejsce w moim ogrodzie. Dziewczyny sugerowały ją uporządkować kolorystycznie (wybrać dwa, trzy kolory) - nie mogę tego zrobić, bo każda z tych róż ma swoją historię.
Cieszę się, bo wszystkie się przyjęły - teraz już wypuszczają
MiluniaB 14:42, 09 mar 2021

Lidka, Kasia, Joann cieszę się, że rabata Wam się podoba
A więc tak - odpowiadając na pytania: rabata na szerokość 1,5 metra nie licząc krawężników ; od tuj do szpaleru roślin 60 cm ; odległości między roślinami średnio 40 cm ; trzmieliny szczepione na pniu na wysokości 1,10 cm.

Tuje będą szerokie i wysokie - tniemy je na żywopłot
LIDKA 16:40, 09 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Lidka, Kasia, Joann cieszę się, że rabata Wam się podoba
A więc tak - odpowiadając na pytania: rabata na szerokość 1,5 metra nie licząc krawężników ; od tuj do szpaleru roślin 60 cm ; odległości między roślinami średnio 40 cm ; trzmieliny szczepione na pniu na wysokości 1,10 cm.

Tuje będą szerokie i wysokie - tniemy je na żywopłot

Mam w przedogródku limki 90 cm od tuj. Pomiedzy limki dojdzie jeszcze trawa. najwyżej będę cięła tuje za parę lat bo na razie to małe są.

Milunia dziękuję za odpowiedź.
anpi 18:47, 09 mar 2021

Ale poszalałaś z prymulkami. Takie soczyste kolory!!! Aż się buzia uśmiecha Stanowczo za długo musimy czekać na kolory i piękną zieleń w ogrodzie.
Milka 14:14, 10 mar 2021

Muszę i ja sprawdzić prognozy, deszcz się przyda, zmyje bród i nawilży
Agatorek 17:16, 10 mar 2021

Potwierdzam, że ta rabata (jak i pozostałe w Twoim ogrodzie) jest przepiękna .
Trzmielina na pniu super wygląda miedzy trawami i hortensjami .
Kupowałaś już takie wyrośnięte? (Trzmieliny)
MiluniaB 18:43, 12 mar 2021

Lidka będzie super

Ania chciałam prymulki wszystkie w jednym kolorze, ale ostatecznie kupiłam mix

Irenka u mnie przelotne opady. Wiało dzisiaj okropnie. Teraz cisza i przymrozków w nocy nie ma

Agnieszka trzmieliny kupowałam z pięcioma gałązkami - cięłam nieustannie, żeby się zagęściły i efekt jak widać
MiluniaB 18:45, 12 mar 2021

Odmłodziłam dzisiaj moje hortensje ogrodowe. Nowe pędy teraz będą miały dużo miejsca
Jutro ruszam sadzić prymulki do donic