łady krzaczek
Niech zdrowo rośnie.
Milunia, podają 3-4m, ale ja kupiłam mniejszą niż twoja i obecnie po 5 latach ma już około 5m. Podcinam dolne gałęzie, aby tylko w górę szła, bo dość szeroko się rozkłada.
Sunsation rzeczywiście jest bardzo ładna, tylko dla mnie trochę za mała, jak na miejsce, które mam teraz dla magnolii. Idealną(mam nadzieję ) lokalizację mam za wiejską, na której rośnie lilak i odmianowy bez czarny. One docelowo do 3m wysokości pójdą. Sunsation zza nich nie byłaby widoczna z tarasu. Może znajdę jej kiedyś jakąś inną miejscówkę, jak mi w końcu żywopłoty porosną i nie będzie tak wiało.
Podziwiam nowy zakup, magnolia Genie jest piękna. Udało ci się kupić ładny krzaczek, rozgałęziony i z pąkami, super! Czekam na kwitnienie i kolejne zdjęcia oczywiście.
Nie do końca należy się kierować opisami magnolii. Mam Sunsation i jestem zaskoczona, jak szybko rośnie, w tej chwili już ma 3m, a dalej idzie w górę, to wspaniała magnolia.
Kasia, no nie żartuj, myślałam że u ciebie tak samo!
Warunki takie, że inne drzewa jej wody nie zabierają, nawet ziemi kwaśnej nie dawałam i nie nawożę jej wcale.