Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 06:11, 19 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Domi, ależ bajecznie w Twoim ogrodzie! Córeczka chyba z tych grzeczniutkich, skoro mama śmiga z aparatem po ogrodzie i ogrodowisku .

Agnieszko, teraz w ogrodzie kolory są tak intensywne, że musiałam wyskoczyć do ogrodu choć na moment. M. dzięki swoim zabiegom zrobił z trawnika dywan, wszystko kwitnie, zieleń bucha z każdej strony! No serce rwie się do ogrodu. A córeczka ma lepsze i gorsze dni, ale na szczęście tych lepszych trafiło się więcej
Domi 06:11, 19 maj 2012

ewaglen napisał(a)
Ja również gratuluję córeczki Ogród śliczny Nie wiem co to za kwiatki, te czerwone...

Dzięki Ewo. Myślisz chyba o azaliach japońskich....
Domi 06:13, 19 maj 2012

Sebek napisał(a)
Jak zwykle zdjęcia przepiękne

Dziękuję Seba. Podziwiam, jak zwykle, Twoje ogarnianie Ogrodowiska i wszystkich wątków. Przy takich umiejętnościach, przyszły pracodawca będzie miał z Ciebie pożytek.
Domi 06:14, 19 maj 2012

Martek napisał(a)
Cudowna wiadomość,niech się zdrowo chowa Maleństwo
Galeria podana smacznie i chyba widzę tulipany ,których nie mogłam u siebie dostać ?
Nazwa wyleciała,ale jak sobie przypomnę to zapytam z ciekawości
Pozdrawiam serdecznie Mamę

Dziękuję Marto! A wiesz, że córeczka została Twoją imienniczką? Może chodzi Ci o tulipany Angelique (te różowe)?
Domi 06:17, 19 maj 2012

justi napisał(a)
Domi Twój ogród jest bardzo piękny, właśnie sobie zdałam sprawę dlaczego? bo jest już dojrzały, duże rośliny rozrośnięte kępy bylin itp. Młody , podobny nie byłby taki śliczny. Bardzo lubię do Ciebie zaglądać, chociaż nie zawsze coś napiszę.

Justi, masz całkowitą rację. Ogród z roku na rok wygląda coraz lepiej. Na początku wcale nie był fajny, a wręcz brzydki. Dopiero po kilku latach widok za oknem zaczął satysfakcjonować, a sadziliśmy przecież spore rośliny.
Domi 06:19, 19 maj 2012

Joanka napisał(a)
Dominiko i ja gratuluję!!!

A w przerwie między karmieniami te nowe zdjęcia? Ogród piękny jak zwykle.
Pozdrawiam Was obie serdecznie

Joanko, dziękuję. No tak, robię różne rzeczy jak mała zasypia.
Domi 06:21, 19 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Mama super!!! A goździk siny sobie posadziłam tylko nie wiedziałam, że tak może wyglądać ???

A wiesz, że on dopiero w tym roku tak się rozszalał (to jesgo 4 sezon u mnie)?W ogóle widzę, że wszystko w tym roku rozszalało się w moim ogrodzie. Okazuje się, że niektóre rosliny i 4 lata potrzebowały na aklimatyzację.
Domi 06:23, 19 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Podłączam się do pytania Marty. Ja pytam o te pełne białe z delikatnym cieniem różowego i zielonego, takie ślicznie pomponiki

To tulipany Angelique. Uwielbiam je, bo idealnie pasują do różaneczników, które mam w tych klombach przed domem (ten sam kolor kwiatów).
Domi 06:24, 19 maj 2012

Marta napisał(a)
Jak zwykle ślicznie u Ciebie.Gratuluję córeczki Pozdrawiam

Bardzo dziękuję i również pozdrawiam!
Bea 06:52, 19 maj 2012

Dominiko wszystkiego najlepszego.
Życzę spokojnych nocy i radosnych dni Tobie i córci.