Dominiko przepięknie-masz ogród moich marzeń- będzie dla mnie inspiracją
Mam pytanie o żwirek - czym jest odgrodzony od trawnika?Nie jest kłopotliwy w utrzymaniu i czy podkładałaś coś pod niego?Czeka mnie na wiosnę wytyczenie takiej rabaty ze żwirkiem stąd moje pytania
Pierwszy sezon rabaty pod latarnią: pustka nad pustkami
Witaj, wszystkie rabaty mam odgrodzone od trawnika obwódką z kostki granitowej. Zastanawiamy się jednak nad wymianą kostki brukowej i jeśli kiedyś do tego dojdzie, zlikwiduję te obwódki i zrobię Danusiowe kanciki. Na razie jest ta kostka, ale tak, jak pisała Danusia w artykule o obwódkach, trawa przerasta tę kostkę i jest z tym trochę kłopotu. Są też plusy: mąż doskonale wie, gdzie są granice koszenia i nigdy nie uśmiercił żadnej mojej roślinki. Po tej kostce można też chodzić, gdy trawa jest mokra. Koty też tak robią, nie chodzą po trawie tylko po tych obwódkach
Następny super ogród. Gratulacje.
A może jakieś zdjęcie ogólne, żeby połapać się co gdzie jest i ocenić wielkość ogrodu. Wydaje się bardzo duży.
Pozdrawiam.