Mama super!!! A goździk siny sobie posadziłam tylko nie wiedziałam, że tak może wyglądać ???
A wiesz, że on dopiero w tym roku tak się rozszalał (to jesgo 4 sezon u mnie)?W ogóle widzę, że wszystko w tym roku rozszalało się w moim ogrodzie. Okazuje się, że niektóre rosliny i 4 lata potrzebowały na aklimatyzację.
Dominiko ja w moim starym ogrodzie obserowałam "eksplozję" roślin po 3-5 latach, jeśli tak można powiedzieć o roślinach na 72 m2
Dominiko, jak u Ciebie przezimowały trawy? Wiele osób narzeka w tym roku, że pomarzły. Wychodzą z ziemi?
Jeszcze mam pytanie odnośnie rabaty przed domem. Kiedyś pisałaś, że to cieniste miejsce i masz tam (nie wiem czy nie pomylę, bo piszę z pamięci) cisy, pierisy, jasne hosty i coś jeszcze. Czy są czasem zdj. tej rabaty a ja jej nie rozpoznaję czy raczej tego fragmentu nie pokazujesz?
Mama super!!! A goździk siny sobie posadziłam tylko nie wiedziałam, że tak może wyglądać ???
A wiesz, że on dopiero w tym roku tak się rozszalał (to jesgo 4 sezon u mnie)?W ogóle widzę, że wszystko w tym roku rozszalało się w moim ogrodzie. Okazuje się, że niektóre rosliny i 4 lata potrzebowały na aklimatyzację.
Dominiko ja w moim starym ogrodzie obserowałam "eksplozję" roślin po 3-5 latach, jeśli tak można powiedzieć o roślinach na 72 m2
Jak to przeczytałam wyszłam na ogród poczochrałam moje kaliny po pomponach (prezent na otarcie łez po przymrozkach) i powiedziałam,że za cztery lata będzie im tu na pewno lepiej bo ładniej .
Jak czytam takie wypowiedzi to się pocieszam bo u mnie to takie pustki hmmm chociaż do niedawna były same tuje i namiastki trawy więc nic tylko czekać .
Bea, dzięki! Wasko, no mam taką nadzieję... Marzenko, to, co piszesz jest pocieszeniem dla wszystkich niecierpliwych ogrodniczek. Moniko, ja też pozdrawiam i czekam na wieści wiadomej treści Ginger, z każdym rokiem Twój ogród będzie pięknieć. Marto, a mnie podobają się Twoje zdjęcia, no i..............imię, bo tak nazwałam swoją Córeczkę.
Dominiko, jak u Ciebie przezimowały trawy? Wiele osób narzeka w tym roku, że pomarzły. Wychodzą z ziemi?
Jeszcze mam pytanie odnośnie rabaty przed domem. Kiedyś pisałaś, że to cieniste miejsce i masz tam (nie wiem czy nie pomylę, bo piszę z pamięci) cisy, pierisy, jasne hosty i coś jeszcze. Czy są czasem zdj. tej rabaty a ja jej nie rozpoznaję czy raczej tego fragmentu nie pokazujesz?
Trawy dobrze przezimowały, wszystkie dają oznaki życia, za wyjątkiem dwóch kostrzew sinych, które padły.
Jeśli chodzi o dwa klomby przed domem, wklejam jeszcze raz fotki, które już wcześniej pojawiły się w wątku (takie zbiorcze zestawienie for you).