Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Madzenka 06:57, 19 maj 2012

Domi napisał(a)

Podłączam się do pytania Marty. Ja pytam o te pełne białe z delikatnym cieniem różowego i zielonego, takie ślicznie pomponiki

To tulipany Angelique. Uwielbiam je, bo idealnie pasują do różaneczników, które mam w tych klombach przed domem (ten sam kolor kwiatów).

Domi dzięki, zapisalam i zakupię bo są przepiękne!!! I mają jeszcze jedną zaletę kwitną późno.
Madzenka 07:01, 19 maj 2012

Domi napisał(a)

Mama super!!! A goździk siny sobie posadziłam tylko nie wiedziałam, że tak może wyglądać ???

A wiesz, że on dopiero w tym roku tak się rozszalał (to jesgo 4 sezon u mnie)?W ogóle widzę, że wszystko w tym roku rozszalało się w moim ogrodzie. Okazuje się, że niektóre rosliny i 4 lata potrzebowały na aklimatyzację.

Dominiko ja w moim starym ogrodzie obserowałam "eksplozję" roślin po 3-5 latach, jeśli tak można powiedzieć o roślinach na 72 m2
waska 07:50, 19 maj 2012

Dominiko nabierzesz wprawy
sciskam
agniecha973 10:23, 19 maj 2012

Dominiko, jak u Ciebie przezimowały trawy? Wiele osób narzeka w tym roku, że pomarzły. Wychodzą z ziemi?
Jeszcze mam pytanie odnośnie rabaty przed domem. Kiedyś pisałaś, że to cieniste miejsce i masz tam (nie wiem czy nie pomylę, bo piszę z pamięci) cisy, pierisy, jasne hosty i coś jeszcze. Czy są czasem zdj. tej rabaty a ja jej nie rozpoznaję czy raczej tego fragmentu nie pokazujesz?
kwiatholandii 20:29, 19 maj 2012

Pozdrawiam i bardzo cieszę się, że wszystko u Ciebie w porządku
Ginger 21:58, 19 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Mama super!!! A goździk siny sobie posadziłam tylko nie wiedziałam, że tak może wyglądać ???

A wiesz, że on dopiero w tym roku tak się rozszalał (to jesgo 4 sezon u mnie)?W ogóle widzę, że wszystko w tym roku rozszalało się w moim ogrodzie. Okazuje się, że niektóre rosliny i 4 lata potrzebowały na aklimatyzację.

Dominiko ja w moim starym ogrodzie obserowałam "eksplozję" roślin po 3-5 latach, jeśli tak można powiedzieć o roślinach na 72 m2

Jak to przeczytałam wyszłam na ogród poczochrałam moje kaliny po pomponach (prezent na otarcie łez po przymrozkach) i powiedziałam,że za cztery lata będzie im tu na pewno lepiej bo ładniej .
Jak czytam takie wypowiedzi to się pocieszam bo u mnie to takie pustki hmmm chociaż do niedawna były same tuje i namiastki trawy więc nic tylko czekać .
arcobaleno 22:50, 19 maj 2012

Twoje zdjęcia i Twój ogród zawsze powodują u mnie lawinę westchnień
Domi 19:08, 22 maj 2012

Bea, dzięki!
Wasko, no mam taką nadzieję...
Marzenko, to, co piszesz jest pocieszeniem dla wszystkich niecierpliwych ogrodniczek.
Moniko, ja też pozdrawiam i czekam na wieści wiadomej treści
Ginger, z każdym rokiem Twój ogród będzie pięknieć.
Marto, a mnie podobają się Twoje zdjęcia, no i..............imię, bo tak nazwałam swoją Córeczkę.
Domi 19:43, 22 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Dominiko, jak u Ciebie przezimowały trawy? Wiele osób narzeka w tym roku, że pomarzły. Wychodzą z ziemi?
Jeszcze mam pytanie odnośnie rabaty przed domem. Kiedyś pisałaś, że to cieniste miejsce i masz tam (nie wiem czy nie pomylę, bo piszę z pamięci) cisy, pierisy, jasne hosty i coś jeszcze. Czy są czasem zdj. tej rabaty a ja jej nie rozpoznaję czy raczej tego fragmentu nie pokazujesz?

Trawy dobrze przezimowały, wszystkie dają oznaki życia, za wyjątkiem dwóch kostrzew sinych, które padły.
Jeśli chodzi o dwa klomby przed domem, wklejam jeszcze raz fotki, które już wcześniej pojawiły się w wątku (takie zbiorcze zestawienie for you).
Sebek 20:58, 22 maj 2012

Cuuudne zdjęcia