Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

wykasia 17:33, 21 paź 2013

Domi napisał(a)

Piękne ujęcie trzęślicy, bardzo lubię tę trawkę, sama ją mam
wykasia 17:40, 21 paź 2013

Domi napisał(a)

Co to za zielona trawka tam w tle? widać ją też na innych zdjęciach.
Pszczelarnia 18:22, 21 paź 2013

Twoje kule i kulki bukszpanowe - idealne. Ideał kuli. Dorodne, silne. Bardzo je lubię.
Czy ten klon jesionolistny 'Odessanum' ma ładny (czyt. zadawalający Cię ) pokrój?
Madzenka 19:34, 21 paź 2013

Domi napisał(a)

Na magnolii też mam już wielkie pąki, ale śpiące. Bukszpany nic nie wypuszczają. Nawóz dawałaś bez azotu? Nie znam odmiany moich kosodrzewin, ale od początku trzymam je przy gruncie. Wiosną miałam pełne wiadro ukręconych świeczek. Widziałam kiedyś przed jakimś sklepem duże kosodrzewiny, które były wysokie, ale łyse dołem i staram się nie dopuścić do takiego stanu.

Sypałam nawozem bez azotu... Tydzień temu... Za ciepło, słonecznie, wilgotno u mnie...
Kosodrzewiny poukręcałam jak szalona a one dalej rosną, wiosną dam im popalić
Domi 13:14, 22 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękna jest jesień w Twoim ogrodzie

Dziękuję Aguś za odwiedziny i ciepłe słowa. Przesyłam buziaki
Domi 13:15, 22 paź 2013

wykasia napisał(a)

Co to za zielona trawka tam w tle? widać ją też na innych zdjęciach.

To kosmatka Mam ją w kilku miejscach, jest zimozielona.
Domi 13:22, 22 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Twoje kule i kulki bukszpanowe - idealne. Ideał kuli. Dorodne, silne. Bardzo je lubię.
Czy ten klon jesionolistny 'Odessanum' ma ładny (czyt. zadawalający Cię ) pokrój?

Do ideału to im daleko, ale na zdjęciach wyglądają faktycznie zaskakująco dobrze. Jeśli chodzi o klona 'Odessanum'- w tym roku rozrósł się pięknie w dół, zamiast w górę, więc go ciachnęłam drastycznie z każdej strony zostawiając mu wskazówkę dotyczącą przyszłego rozwoju w postaci kilku pędów wzniesionych ku niebu. Cały czas walczę o jego ładną koronę, cały czas staram się go zagęścić i jestem pełna optymizmu, bo w sąsiedztwie rosną sobie dwa takie klony, znacznie starsze, i mają bardzo ładne, rozbudowane korony. 5 lat temu, kiedy był sadzony, miał 5 gałązek na krzyż. Teraz jest znacznie większy, ale fryzurę wciąż mu muszę ciachać.
Domi 13:28, 22 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Sypałam nawozem bez azotu... Tydzień temu... Za ciepło, słonecznie, wilgotno u mnie...
Kosodrzewiny poukręcałam jak szalona a one dalej rosną, wiosną dam im popalić

No tak..u Ciebie jest inny klimat. Nie mogę się do tego przyzwyczaić, że tylko (aż?) 200 km robi taką różnicę....Ja w tym roku ciachnęłam sosnę bośniacką sekatorem i nie wiem czy w przyszłym roku nie ciachnę tak samo kosodrzewin. Teraz ta sosna jest brzydka, ale za rok już będzie super. Nabrałam odwagi po udanym wyformowaniu małego świerka w kulę. Zajęło mi to tylko dwa sezony, więc można przeżyć.
gierczusia 16:18, 22 paź 2013

200 km , to ja rozumię ... Ale my z Beatką to mamy 10 min jazdy autem do siebie , ale nieraz u mnie jest zupełnie inaczej niż u Niej ....

Buziaki
gierczusia 16:19, 22 paź 2013

Domi ... Może byś kuknęła do mnie wolnej chwili... Mam do zagospodarowania ranatę i coś tam namaziałam , ale każde mądre spostrzeżenie jest na wagę złota