grazka
15:51, 19 paź 2011

Jeszcze do wiosny sporo czasu, ale można rozpocząć planowanie. Niedawno zaczęłam robić nową rabatę, wcześniej były tam sosny a przed nimi róże pnące ( widać to miejsce na zdjęciu z pieskiem). Sosny zrobiły się od dołu brzydkie więc podcięłam gałęzie, różom też nie było tam najlepiej, pomarzły w zimie i słabo odbiły.
Aktualnie z jednej strony bezpośrednio pod sosnami posadziłam malutkie choiny kanadyjskie, z drugiej obok sosen są świerki serbskie, przed nimi 3 hortensje Limelight i miskanty gracillimus. Z przodu 4 kulki bukszpanowe. Chciałabym jeszcze dosadzić klika kul z cisa, nie wiem co dać jako wypełnienie, coś żółtego?, żurawki raczej odpadają od południa jest tam słońce, myślałam o ilex crenata golden gem, ale może ktoś ma inne pomyły?. Jakoś ta rabata mi nie pasuje.
Gałęzie leżą tam jako zabezpieczenie bukszpanów przed psem.
Aktualnie z jednej strony bezpośrednio pod sosnami posadziłam malutkie choiny kanadyjskie, z drugiej obok sosen są świerki serbskie, przed nimi 3 hortensje Limelight i miskanty gracillimus. Z przodu 4 kulki bukszpanowe. Chciałabym jeszcze dosadzić klika kul z cisa, nie wiem co dać jako wypełnienie, coś żółtego?, żurawki raczej odpadają od południa jest tam słońce, myślałam o ilex crenata golden gem, ale może ktoś ma inne pomyły?. Jakoś ta rabata mi nie pasuje.

Gałęzie leżą tam jako zabezpieczenie bukszpanów przed psem.