Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

alis 10:11, 01 cze 2021

Piękny ogród z nutką tajemniczości Pozdrawiam
Dorota123 12:16, 01 cze 2021

Alija napisał(a)
Cienista rabata pod świerkami za garażem.

Piękne te dwa miejsca, mogłabym się z nich nie ruszać.
Martka 14:21, 01 cze 2021

Alicjo, ja tak jak Dorota zachwycam się widokami cienistej rabaty, zakątek przy altance przecudny, klimatyczny, uwielbiam te leśne klimaty u Ciebie. Bez sowy, ale pewnie to kwestia czasu próbowałaś powiesić kosz wiklinowy?
sylwia_slomc... 15:02, 01 cze 2021

Piękny i klimatyczny ten placyk ze stoliczkiem i krzesełkami
Roocika 15:10, 01 cze 2021

Cienista i placyk przepiękne
mirkaka 16:48, 01 cze 2021

Zakątek cienisty pod świerkiem przepiękny, u Was więcej deszczu niż na północy, u mnie pod świerkami niewiele roślin sobie radzi.
Placyk z ciekawie ułożoną posadzką bardzo mi się spodobał W upalne dni taki zakątek bardzo potrzebny
Alija 21:07, 01 cze 2021

Martka napisał(a)
Ninka na tle kominka - dostojniczka Krzewuszki piękne (myślałam, że one to zawsze takie maluchy, bo do tej pory znałam ze szkółek i orliki przecudnej urody stadka tworzą... ale staw - nie ma miejsca które by wzbudzało większe emocje... tajemniczy, coraz bardziej kolorowo wokół, ach!

Marta! Ninka bardzo lubi ciepełko.
Krzewuszkom co parę lat wycinam starsze pędy, żeby się odmłodziły, nie wszystkie naraz, w jednym roku trochę, w następnym trochę, przynajmniej staram się tak robić, a różnie to wychodzi. Gdyby nie to byłyby wyższe, przynajmniej niektóre odmiany, nie wszystkie rosną takie duże, u mnie tak to zaobserwowałam.
Miło mi, że podoba Ci się staw.
Alija 21:21, 01 cze 2021

Roocika napisał(a)
Alicja, jaka ładna ta łaciata krzewuszka, to pewnie variegata?
Orliki też polubiłam
Bzy posadzę kiedyś, jak już dojdę do dużej skarpy

Nad twoim stawem zawsze pięknie
Kotek slodziutki

Asiu! Krzewuszki w tym roku ładnie kwitną. Orliki też polubiłam dopiero parę lat temu, wcześniej mi się nie podobały.
Bzy posadź koniecznie, są właściwie bezobsługowe, nie chorują, pachną i ładnie wyglądają, same plusy.
Kicia dziękuje.
Alija 21:22, 01 cze 2021

Dorota123 napisał(a)
Piękne widoki z zachmurzonym niebem, prawdziwa magia.

Dorotko! Dziękuję. Takie cuda natury.
Alija 21:34, 01 cze 2021

ewsyg napisał(a)
Alicjo, ależ masz piękny ogród. Jest taki klimatyczny. Piękne iryski syberyjskie, ja w tamtym roku posadziłam kilka, a w tym dokupiłam kolejne. Zachwycająca kolekcja rodków, azalii, wszystkie rośliny czarują swoją urodą. Jaki duży jest Twój ogród ? Czy ten staw jest naturalny ?. Na pewno bardzo poprawił mikroklimat . Wszystkie rośliny wyglądają na bardzo zdrowe. zaskoczona jestem, że hosty nie są podziurawione przez ślimaki.

Ewa! Bardzo dziękuję za pochwały. Też bardzo lubię irysy syberyjskie, dobrze u mnie rosną, w odróżnieniu od tych dużych. Cała działka to 30 arów. U nas teren jest bardzo niski i zawsze był tu niewielki stawek i rów, który odprowadzał wodę opadową, a my go trochę pogłębiliśmy i powiększyliśmy. Hosty odwiedzam prawie codziennie i szukam, ale niektóre mają już dziurki (tych nie fotografuję, hi, hi).
Pozdrawiam!