Twoja Wanilka to chociaż różowieje też mam taką na pniu, a moja zaschła i skruszała- sam kwiat , chociaż podlewałam, nie wiem co jest one chyba więcej wody potrzebują od tych białych.
Lubię hortensje bukietowe za piękny wygląd i niezawodność. W szpalerach wyglądają zjawiskowo. Jest taki wybór, że każdy coś znajdzie do swojego ogrodu.
Moje Phantom dały radę przy tych deszczach i nie kładły się.
Kasiu! Hortki ładne w każdej fazie rozwoju, a na szczęście kwitną długo, więc można się nimi cieszyć do woli i obserwować zmiany.
Dzięki, ja czekam żeby mi się trochę rozrosły, bo bardzo je lubię.
Alamakota! Bardzo mi miło, że podoba Ci się mój ogród. Ja też lubię duże drzewa.
Staw powstał ok. 15 lat temu, ale część drzew już tam rosła, świerki, sosny, brzozy, olchy, dlatego są takie duże. Mam też z nimi problem, bo jak pewnie zauważyłaś mam linię wysokiego napięcia i co parę lat trzeba obcinać im czubki, co mnie bardzo denerwuje, bo potem wygląda to niezbyt ładnie.
Działka jest niestety bardzo wąska od strony ulicy, jakieś 15 m, czyli szerokość domu i podjazd, za domem garaż, ta część ma kształt prostokąta, ma 8 arów. Dalsza część ma kształt trapezu o bardzo szerokiej podstawie, a u góry znowu ok. 10 m szerokości. Tak więc kształt jest bardzo nietypowy.
Na działce o dziwnym kształcie też można wymyślić coś fajnego, najważniejsze żeby Tobie się podobało, a tworzenie tego miejsca sprawiało Ci przyjemność.
Powodzenia. Pozdrawiam.
Judith! Masz rację , vanilla ładniej się przebarwia. Ja co prawda najbardziej lubię białe, ale jak się już zaróżowią to mogę im to wybaczyć. Są piękne i długo pozwalają cieszyć się swoją urodą.