Obrazki znad stawu zachwycające. Uwielbiam, gdy pokazujesz to miejsce
Piwonia drzewiasta cudna. Nie mam jak na razie ani jednej drzewiastej. Może kiedyś to się zmieni.
Basiu! Dziękuję w imieniu piwonii , mnie też najbardziej podobają się jej pąki, kiedy już zaczynają pokazywać kolor,
takie wielki pączuchy.
Tak, mamy na Ogrodowisku dużą różnorodność, jeśli chodzi o ogrody, jest co oglądać.
Magarko! Ogrody są bardzo wciągające, mnie się tylko zawsze marzyło, aby mieć na tyle czasu, żeby się nie spieszyć
tylko robić sobie wszystko powolutku, z przyjemnością. Myślałam, że ta wiosna już taka będzie, bo od września jestem na emeryturze, ale tak się stało, że od grudnia jeszcze wróciłam i znów jestem w ciągłym "niedoczasie"
Ale tylko do końca czerwca, a potem już wolność.
Lidka! Dzięki. Jestem na drugim końcu Polski, ale gdybyś kiedyś zawitała w moje strony to zapraszam.
Co do floksów, to widzę, że Sylwia udzieliła już wyczerpujących instrukcji. Ucięte nie wyrosną, trzeba podzielić
bryłę z korzonkami.
Lidka! Moja piwonia ma już dobrze powyżej 10 lat, kupiłam ją jako jeden patyczek z jednym kwiatkiem. Potem co roku miała jeden kwiat więcej, po kilku latach to przyspieszyło, a w tym roku ma 22 kwiaty.
Trudno powiedzieć, kiedy Twoja zakwitnie??? Miejmy nadzieję, że jak najszybciej.