Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Ewa777 13:18, 15 maj 2023

Obrazki znad stawu zachwycające. Uwielbiam, gdy pokazujesz to miejsce
Piwonia drzewiasta cudna. Nie mam jak na razie ani jednej drzewiastej. Może kiedyś to się zmieni.
anpi 14:15, 15 maj 2023

Ale egzotyczne masz te tulipany!
I piwonia już kwitnie, piękna! Mam chęć na drzewiastą, tylko gdzie ja ją posadzę?
Alija 15:40, 15 maj 2023

Kordina napisał(a)
Twój staw to cenne dobro w ogrodzie, a piwonia drzewiasta moje marzenie

Bożenko! Woda w ogrodzie jest cenna, racja. A marzenia trzeba spełniać, kupuj piwonię, bo wolno rośnie
(przynajmniej u mnie tak było)
Alija 15:43, 15 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Nooo,ta piwonia świetna ale mi bardzo te zielone pąki się podobały po zdjęciach tajemniczego ogrodu, kolejna dawka zdjęć do podziwiania fajne to Ogrodowisko, tyle różnych ogrodów, a u Ciebie tyle różnych zakątków

Basiu! Dziękuję w imieniu piwonii , mnie też najbardziej podobają się jej pąki, kiedy już zaczynają pokazywać kolor,
takie wielki pączuchy.
Tak, mamy na Ogrodowisku dużą różnorodność, jeśli chodzi o ogrody, jest co oglądać.
Muszelka 15:43, 15 maj 2023

Alija napisał(a)

Urocze...
Alija 15:51, 15 maj 2023

Magara napisał(a)

Szkoda, że nie wiesz, piękne są
Przedogródek pokazuj, staw też - jest magiczny
Jak sześć lat temu kupowaliśmy działkę wiedziałam, że musi być minimum 1.000 metrów (oczywiście nie zakładałam, że będę coś sadzić, bo nie miałam o tym żadnego pojęcia ) Raczej zakładałam, że ten tysiąc metrów da jako taką prywatność Gdybym teraz kupowała działkę - miałabym założenie, że minimum 5.000 metrów i woda Ale już rewolucji nie planuję

Magarko! Ogrody są bardzo wciągające, mnie się tylko zawsze marzyło, aby mieć na tyle czasu, żeby się nie spieszyć
tylko robić sobie wszystko powolutku, z przyjemnością. Myślałam, że ta wiosna już taka będzie, bo od września jestem na emeryturze, ale tak się stało, że od grudnia jeszcze wróciłam i znów jestem w ciągłym "niedoczasie"
Ale tylko do końca czerwca, a potem już wolność.
Alija 15:56, 15 maj 2023

LIDKA napisał(a)
Staw i okolica przepiękne. Gdyby nie to że mam lenia na podróże to bym się na kawę wprosiła.

Czy floksy można dzielić?
Czy jak utne gałązki i wsadze to bedą rosły?
Chciałam zrobic sadzonki z białego bo mam jeden a bardzo gęsty kwiat ma.

Lidka! Dzięki. Jestem na drugim końcu Polski, ale gdybyś kiedyś zawitała w moje strony to zapraszam.
Co do floksów, to widzę, że Sylwia udzieliła już wyczerpujących instrukcji. Ucięte nie wyrosną, trzeba podzielić
bryłę z korzonkami.
Alija 16:00, 15 maj 2023

LIDKA napisał(a)
Aaa

Mam piwonię drzewiastą. W zeszłym roku dostałam kłącze. Po ilu latach zakwitnie? Nie znam nazwy.

Lidka! Moja piwonia ma już dobrze powyżej 10 lat, kupiłam ją jako jeden patyczek z jednym kwiatkiem. Potem co roku miała jeden kwiat więcej, po kilku latach to przyspieszyło, a w tym roku ma 22 kwiaty.
Trudno powiedzieć, kiedy Twoja zakwitnie??? Miejmy nadzieję, że jak najszybciej.
Alija 16:02, 15 maj 2023

Kordina napisał(a)

Tulipki przepiękne, ale te szczególnie takie malarskie

Bożenko! Dzięki, masz rację, też mi się tak kojarzą.
Alija 16:02, 15 maj 2023

mirkaka napisał(a)

Jest piękna

Mirko! Dzięki.