Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Gosialuk 23:18, 12 maj 2023

Elu wisteria szczepiona kwitnie szybko, a z siewek to podobno co najmniej 7 lat trzeba czekać.
Rumianka 23:39, 12 maj 2023

Twój ogród już taki dojrzały, drzewa są duże, i one tworzą taki swoisty klimacik zachęcający do spacerów wśród roślin...natura aż zaprasza każdego... szczególnie nad staw, którego urok przywołuje do siebie, by obejrzeć w odbiciu tafli wody twarz spacerowiczów...Brawo
Alija 21:28, 13 maj 2023

Magara napisał(a)

Alicja, piękne te tulipany Czy w realu to biały z fioletowym podcieniem??? Wiesz może/pamiętasz jakie to???
Okolice domu masz tez bardzo urocze , chyba wcześniej je u Ciebie przeoczyłam.

Magarko! Dzięki, te tulipany są właśnie takie, jak na zdjęciu, niestety nie wiem jak się nazywają.
Przedogródek będę częściej pokazywać, bo mam tam różaneczniki, azalie, piwonię, wisterię, a one właśnie zaczynają.
Alija 21:30, 13 maj 2023

Kordina napisał(a)

Czy to piwonia drzewiasta? Liście ma podobne, ale kwiaty jak pagody

Bożenko! Tak, to piwonia drzewiasta, właśnie zaczyna kwitnienie.
Magleska 21:57, 13 maj 2023

Alicja jak Ty masz pięknie przed domem fajnie ,że pokazałaś takie szersze kadry
Basieksp 21:57, 13 maj 2023

Dopisuję się do Dorotki magiczny ogród tyle różnych zakamarków, roślin piwonia bardzo ładna, kolor kwiatów ciekawy a wisterii gratuluję, Twoja wytrwałość w oczekiwaniu została nagrodzona
Alija 22:04, 13 maj 2023

Roocika napisał(a)

Gratuluję! Wow, 15 lat. To niezła cierpliwość z Twojej strony.

Posadziłam kiedyś kalinę japońską i tylko raz kwitła jednym kwiatkiem. Ciekawe czy kiedyś zakwitnie

Asiu! Cierpliwości to już mi dawno zaczynało brakować. Ostatnio poważnie zaczynałam myśleć o jej usunięciu,
a tu taka niespodzianka.
Co do kaliny, to trudno przewidzieć.
Alija 22:10, 13 maj 2023

Gosialuk napisał(a)
Cudne te pąki kwiatowe na piwonii. To jest ta różowa, o ile dobrze pamiętam. A białą posadziłaś gdzieś w pobliżu?
Wisteria da w tym roku pokaz. Jak kwitnie wygląda zjawiskowo. Moja mama ma niebieską, białej nigdy nie widziałam. Czekam więc na zdjęcia.

Gosiu! Piwonia ma naprawdę ogromne pąki, właśnie zaczynają się rozwijać. Dobrze pamiętasz, jest różowa, a białą posadzę obok. Na razie jeszcze stoi w szklarni, bo mieliśmy u siebie pod opieką pieska-szczeniaka naszego syna, a to straszny rozrabiaka i bałam się,
że ją połamie.
Białej wisterii też nie widziałam na żywo, na etykiecie miała być różowa, ale mi to nie przeszkadza, bo lubię białe kwiaty.
Alija 22:12, 13 maj 2023

Dorota321 napisał(a)
Lubię oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu, on taki magiczny, trochę zaczarowany jest.

Dorotko! Bardzo mi miło, cieszę się, że Ci się podoba.
Alija 22:14, 13 maj 2023

Urszulla napisał(a)

Rzeczywiście, nie poznałam moja ma ciemno zielone listki, dlatego że jest w cieniu?

Ulka! Liście różnią się nieco kolorem w zależności od warunków, a poza tym często na zdjęciu kolor jest trochę inny, aparat przekłamuje.