Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Sonka 18:30, 15 maj 2023

Tytuł wątku mnie zawbił do Ciebie, przejrzałam kilkanaście stron i zdjęc, bo na cały musialabym chyba tydzień poświęcić. Ogród ładny i daje ukojenie nad stawem, marzenie. Ciekawa jestem tych Twoich sporej wielkości azalii i rh w przedogródku, ja też mam azalie przed domem, ale nie tak dojrzałe jak Twoje. Bardzo mi się podoba ten gąszcz u Ciebie.Pięknie.
Urszulla 18:33, 15 maj 2023

Zdjęcia nad stawem biją wszystkie inne. Pewnie jak się ma to na codzień to już nie taka atrakcja jak dla nas bo pewnie jest trochę pracy z nim związanych.
A w otoczeniu stawu rodki powinny mieć dobry mikroklimat.
ewsyg 20:28, 15 maj 2023

Piękną masz tą piwonię, podoba mi się jej kolor. Staw to bajka. zastanawiam się jak zawiesiłaś ta latarenkę na gałęzi, która sięga prawie do połowy stawu ?
anpi 21:30, 15 maj 2023

Ewa, ale masz oko, aż wróciłam szukać latarenki nad stawem!( na zdjęciach oczywiscie)
daszum 22:03, 15 maj 2023

Staw piękny jak zwykle
Czy masz czas żeby troszkę nad nim posiedzieć?
mirkaka 18:22, 16 maj 2023

Alija napisał(a)

Aniu! Dziękuję bardzo. Te fioletowe kwiaty to nie drzewko, to po prostu zwykła miesiącznica czyli tzw. judaszowe srebrniki, tylko, że dość dobrze wyrośnięta. U mnie sieje się w różnych miejscach, czasem wyrywam, a czasem zostawiam i tak sobie kwitnie.

No jednak u Ciebie widziałam te kwiaty, myślałam że to właśnie wieczornik damski którego szuka Asia. A to nie jest to samo?
Alija 22:21, 16 maj 2023

Muszelka napisał(a)

Urocze...

Muszelka!
Alija 22:23, 16 maj 2023

Sonka napisał(a)
Tytuł wątku mnie zawbił do Ciebie, przejrzałam kilkanaście stron i zdjęc, bo na cały musialabym chyba tydzień poświęcić. Ogród ładny i daje ukojenie nad stawem, marzenie. Ciekawa jestem tych Twoich sporej wielkości azalii i rh w przedogródku, ja też mam azalie przed domem, ale nie tak dojrzałe jak Twoje. Bardzo mi się podoba ten gąszcz u Ciebie.Pięknie.

Sonka! Dziękuję za odwiedziny, miło mi, że podoba Ci się mój ogród.
Azalie i różaneczniki zaczynają kwitnienie, będzie kolorowo.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie.
Alija 22:29, 16 maj 2023

Urszulla napisał(a)
Zdjęcia nad stawem biją wszystkie inne. Pewnie jak się ma to na codzień to już nie taka atrakcja jak dla nas bo pewnie jest trochę pracy z nim związanych.
A w otoczeniu stawu rodki powinny mieć dobry mikroklimat.

Urszulko! Dzięki. Nad stawem bardzo przyjemnie sobie posiedzieć, bo wciąż się coś dzieje, żaby, ryby, czasem zaskroniec się pokaże, chociaż w tym roku jeszcze nie widziałam, przylatują różne ptaki, ostatnio para kaczek nas odwiedza.
A rodki mam w różnych miejscach, najwięcej przed domem.
Agatorek 23:41, 16 maj 2023

Pięknie, wszędzie
I w lesie, i przed domem, i nad stawem

Magnolie i tulipany pięknie kwitną. Tak jak i niezapominajki w lesie
I piwonie zaczynają, jestem bardzo ciekawa tej wisterii