Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 22:17, 13 maj 2023

GorAna napisał(a)
Alu, Twój ogród taki dojrzały z ciekawymi zakątkami, a piwonia drzewiasta jaka wielka. Moja malutka i jeszcze nie ma pąków kwiatowych. Długo czekałaś na kwiaty?

Aniu! Ogród ma już sporo lat. Piwonia była kupiona z jednym pąkiem kwiatowym, na drugi rok miała dwa kwiaty,
potem trzy, a w następnych latach już więcej.
Alija 22:21, 13 maj 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Alicja nie mogłam zaskoczyć. Wydawało mi się, że masz staw. Jednak przeglądam i stawu nie ma. Poszłam do początku wątku i jest na 7 stronie.

A co z nim teraz chyba nie narzekasz, że nie masz wody. Zima była mokra deszczowa.
Tak patrzę ładna panorama.
Jadę jutro do mojego ogrodu. Pogoda ładna można robić.

Pozdrawiam

Elu! Staw jest. Jakoś go nie fotografowałam, bo nic ciekawego na razie nie widać. Liście grzybieni dopiero wychodzą
na powierzchnię wody. Też w końcu parę dni ładnej pogody, więc pracuję w ogrodzie, bo od poniedziałku u nas zapowiadają deszcze.
Alija 22:22, 13 maj 2023

Muszę przywołać cudowne widoki.
Masz piękne różaneczniki.

Elu! Dziękuję. Różaneczniki powoli ruszają.
Alija 22:24, 13 maj 2023

ewsyg napisał(a)
Alicjo, ja nie mam piwonii drzewiastej i przyznam, że zaskoczyły mnie jej pąki kwiatowe. Są bardzo oryginalne i ładnie wyglądają. Mam kochana cierpliwość- czekać 15 lat, podziwiam

Ewa! Tez mi się podobają paki piwonii drzewiastej, najbardziej, jak zaczynają pękać i widać już kolor.
No trochę cierpliwości, a trochę lenistwa.
Alija 22:26, 13 maj 2023

To jest nie możliwe. Wisteria kwitnie bez problemu widzę w szkółkach kwitną. Zamierzam kupić, obym jeszcze dłużej nie czekała na kwiaty
Kupię kwitnąca.
Już bym dawno kupiła tylko się boje za dużo różnych bzykow ja odwiedza i mogą pokłuć.

Elu! Najlepiej właśnie kupić kwitnącą, nawet jednym kwiatem, ale jest pewność, że będzie kwitła.
Bzyków się nie bój, na innych roślinach też ich pełno.
Alija 22:28, 13 maj 2023

Gosialuk napisał(a)
Elu wisteria szczepiona kwitnie szybko, a z siewek to podobno co najmniej 7 lat trzeba czekać.

Gosiu! Masz rację, też tak słyszałam.
Alija 22:29, 13 maj 2023

Rumianka napisał(a)
Twój ogród już taki dojrzały, drzewa są duże, i one tworzą taki swoisty klimacik zachęcający do spacerów wśród roślin...natura aż zaprasza każdego... szczególnie nad staw, którego urok przywołuje do siebie, by obejrzeć w odbiciu tafli wody twarz spacerowiczów...Brawo

Elisko! Ależ pięknie to napisałaś, dziękuję, bardzo mi miło. Zapraszam na spacer.
Alija 22:30, 13 maj 2023

Magleska napisał(a)
Alicja jak Ty masz pięknie przed domem fajnie ,że pokazałaś takie szersze kadry

Magdo! Dziękuję bardzo, raczej tak nienowocześnie.
Alija 22:32, 13 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Dopisuję się do Dorotki magiczny ogród tyle różnych zakamarków, roślin piwonia bardzo ładna, kolor kwiatów ciekawy a wisterii gratuluję, Twoja wytrwałość w oczekiwaniu została nagrodzona

Basiu! Bardzo dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba. Wisteria chyba się przestraszyła, że zostanie wycięta i w końcu zakwitła,
ale naprawdę zrobiła mi miłą niespodziankę.
Alija 22:42, 13 maj 2023

Piwonia drzewiasta zaczyna kwitnąć, pachnie.