Sylwia! Dziękuję za pochwały. Liliowce w tym roku kwitną świetnie, u nas gradu nie było w ogóle (odpukać w niemalowane, żeby nie zapeszyć ), niestety z deszczem kiepsko, u nas bardzo sucho.
Staw Dany pamiętam, piękne miejsce, szkoda, że już nie odwiedza ogrodowiska. Moze na zdjęciach tego nie widać, ale w stawie mało wody, poziom obniżył się o ok.0,5 metra. Przed nami cały tydzień upałów, martwię się, czy nie powtórzy się sytuacja sprzed dwóch lat.
Gosia! U mnie też trochę popadało, ale słabo, to kropla w morzu potrzeb. Jest bardzo sucho, w stawie wody mało, aż się martwię co będzie dalej, tym bardziej, że cały najbliższy tydzień ponad 30 stopni.
Dziękuję, w tym roku rozpław pokazał co potrafi, w końcu go widać.
Elu! Myślę, że cykoria pomiędzy innymi roślinami będzie ładnie wyglądać. Samotna od rana wygląda ładnie, kwiatki pięknie kwitną, niestety po południu kwiaty więdną i zostają tylko zielone badylki.Te niebieskie kwiatki w stawie to rozpław sercolistny (pontederia), u mnie rośnie w wodzie przy brzegu, a teraz kiedy wody mało to w ziemi. Możesz ją wsadzić do doniczki i wstawić do oczka.
O matulu, ależ cudny jest ten Twój staw. O każdej porze roku ogląda się go z przyjemnością. Jest co omiatać.
Cykorię też lubię podziwiać na okolicznych nieużytkach.
Czy ten pień za ławką to pień katalpy? Ile lat ma to drzewo? Wielkie, nie sądziłam, że tak duże rośnie. Moja katalpa ma kilkanaście lat i jest maleńkim drzewkiem. Paprocie masz obłędne