Urszulko! Po zimie wszystko w ogrodzie cieszy ogromnie, każda wychodząca z ziemi roślinka. Teraz znowu zimno, martwią mnie trochę te nocne przymrozki, mam nadzieję, że niczego nie uszkodzą.
Grzybki zakupiła moja córka, też mi się podobają. Bardzo cieszy duża ilość wody w stawie.
Aniu! W naszym stawie też jest sporo żab, a w tym roku mamy nawet kaczkę, która wysiaduje teraz jajka w gnieździe pod wierzbą. Na zdjęciach widać ustawione przy niej palety, żeby miała spokój, bo dwa lata temu nasz pies niestety wykradł i zjadł jej wszystkie jajka. Zastanawialiśmy się skąd biorą się przed domem puste skorupki, ale zanim odkryliśmy prawdę, już było po wszystkim.
Kumkogród, bardzo fajna nazwa, też lubię żabie koncerty, słowików niestety nie słyszałam u nas, ale kosy też pięknie śpiewają.
Widzę, że kwitną już u ciebie epimedia Ja wiosną, zawsze na końcu, zapóźniona, wegetacja u mnie nie spieszy się he he
Też miałam pytać, za Jolą o roślinkę o białych kwiatach
Masz Alija cudowny, cudowny ogród
Wszędzie królują teraz ciemierniki, u Ciebie też są. Ten jest przepiękny i kwiatki nie są zwieszone w dół, prawdziwe cudo. Ja dziś przesadzałam u siebie ciemierniki wysiane dwa lata temu. Nie są jeszcze okazałe, bo to młodzież, ale z tych kwitnących całą zimę.
No napatrzeć się nie mogę.
No i proszę jaka ładna wiosna u Was. Ja czekam na kwitnięcie świdośliwy i dzikich czereśni. Biały bez też już ma pąki, ale pewnie mu zejdzie tradycyjnie do maja.
Też się skusiłam na wisienkę Koju no mai. Tyle że szczepioną na pniu. Taką jeszcze gdzieś wcisnę
Jest piękna, taka delikatna i kwitnie jako jedna z pierwszych. Twoja to już pokaźny krzew.
Wiktorio! Epimedia już zaczynają, najwcześniej kwitnie właśnie czerwone, ale mam też pomarańczowe,
muszę zrobić zdjęcie.
Roślina, o którą pytasz to brunera, ma zielone liście i białe kwiaty.
Bardzo, bardzo dziękuję.
Dorotko! Dziękuję, to mój ulubiony ciemiernik, rośnie najlepiej ze wszystkich.
Kupiony przez moją córkę jako duża już roślina, więc od razu było na czym zawiesić oko.