Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Kasiapod 09:29, 09 wrz 2022

Lidka pięknie wyglądają twoje rabaty trawka jaka zieloniutka!!! Po ogrodzie nie widać żebyś miała mało czasu dla niego, bo wszystkie twoje rabaty dopieszczone i wypielęgnowane. Trawy w kamieniu na basenowej prezentują się bardzo ładnie, a jak nabiorą masy to dopiero będzie efekt
Przeeepięknieeee
Judith 13:07, 09 wrz 2022

Lidka, jest trawnik taki jak chciałaś . Walczyłaś i zwyciężyłaś .
DariaB 13:21, 09 wrz 2022

Lidzia trawka elegancka skrzypu też mam na pęczki wyrywam, a o wyłazi i tak w kółko
Gracki tak jak napisałam Wiolka w naszym klimacie raczej nie kwitną. Ja mam 3 kępy kupione jako gracki, jedna ma już pędzelki, ale dwie jeszcze nie i bądź człowieku mądry.
Obchody po ogródku to sama radość
LIDKA 19:51, 09 wrz 2022

Może to mit ze nie kwitną?
Te 10 szt jest jednakowe a kwitnie 1 schowana w zacisznym kącie. Mogą nie byc grackami a i tak je lubie bardzo.
Wiolka5_7 20:22, 09 wrz 2022

Gracki oryginalne kwitną, ale bardzo rzadko. Moje przez kilka lat kwitły ze 2 razy jak był długi okres wegetacyjny. Ale kwitły dopiero końcem października.
LIDKA 20:48, 09 wrz 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Gracki oryginalne kwitną, ale bardzo rzadko. Moje przez kilka lat kwitły ze 2 razy jak był długi okres wegetacyjny. Ale kwitły dopiero końcem października.

Wiola mialam podejrzenia przy zakupie że może one z Holandii i pędzone w szklarni. Obojetne mi czy to gracki orginały bo przecież nie wywale.
Wiolka5_7 20:59, 09 wrz 2022

LIDKA napisał(a)

Wiola mialam podejrzenia przy zakupie że może one z Holandii i pędzone w szklarni. Obojetne mi czy to gracki orginały bo przecież nie wywale.

Mam na 2 rabatach oszukane gracki i je zaakceptowałam i nawet lubię takie kwitnące
Gruszka_na_w... 22:45, 09 wrz 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

A ten miskant co miał być Gracek ,to nim nie jest.
Bo oryginalne Gracki w naszym klimacie zakwitają rzadko ,gdzieś końcem października albo w ogóle.

Teraz kupić oryginały jest ciężko. Ja kilka lat temu kupiłam i mam ,ale kupiłam też 2 razy takie co miały być Grackami a nimi nie są ,wrr!

To twierdzenie niekoniecznie jest prawdziwe. Kwitnienie gracków jest wypadkową wielu czynników. Zależy od wilgotności gleby, rodzaju gleby, temperatury.
Mam je u siebie na różnych stanowiskach. Nie kwitną na ogół na przedpłociu, a przy tarasie kwitną zawsze. Wewnątrz ogrodu zakwitają w październiku. Wszystkie mam z własnego podziału, wiec o pomyłce zakupowej mowy nie ma.

Podobne listki do grackowych ma miskant Graziella. Nawet, jeśli zaszła pomyłka, to nie należy się martwić. On cudownie się przebarwia i tworzy piękny biały pióropusz.

Helen, niesamowity masz porządek na rabatach. Aż lśni.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 21:46, 10 wrz 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To twierdzenie niekoniecznie jest prawdziwe. Kwitnienie gracków jest wypadkową wielu czynników. Zależy od wilgotności gleby, rodzaju gleby, temperatury.
Mam je u siebie na różnych stanowiskach. Nie kwitną na ogół na przedpłociu, a przy tarasie kwitną zawsze. Wewnątrz ogrodu zakwitają w październiku. Wszystkie mam z własnego podziału, wiec o pomyłce zakupowej mowy nie ma.

Podobne listki do grackowych ma miskant Graziella. Nawet, jeśli zaszła pomyłka, to nie należy się martwić. On cudownie się przebarwia i tworzy piękny biały pióropusz.

Helen, niesamowity masz porządek na rabatach. Aż lśni.

Staram sie mieć czysto ale zielsko mam jak wszyscy. Może kiedyś będzie gęsty busz i go nie bedę widzieć.

Gracek i graziella - oba na g. I tak lubię.
LIDKA 08:43, 11 wrz 2022

Zakupki w ramach szaleństwia cebulowego też mam. Chyba niedokończone ...hihi