Lidka pięknie wyglądają twoje rabaty trawka jaka zieloniutka!!! Po ogrodzie nie widać żebyś miała mało czasu dla niego, bo wszystkie twoje rabaty dopieszczone i wypielęgnowane. Trawy w kamieniu na basenowej prezentują się bardzo ładnie, a jak nabiorą masy to dopiero będzie efekt
Przeeepięknieeee
Lidzia trawka elegancka skrzypu też mam na pęczki wyrywam, a o wyłazi i tak w kółko
Gracki tak jak napisałam Wiolka w naszym klimacie raczej nie kwitną. Ja mam 3 kępy kupione jako gracki, jedna ma już pędzelki, ale dwie jeszcze nie i bądź człowieku mądry.
Obchody po ogródku to sama radość
Gracki oryginalne kwitną, ale bardzo rzadko. Moje przez kilka lat kwitły ze 2 razy jak był długi okres wegetacyjny. Ale kwitły dopiero końcem października.
To twierdzenie niekoniecznie jest prawdziwe. Kwitnienie gracków jest wypadkową wielu czynników. Zależy od wilgotności gleby, rodzaju gleby, temperatury.
Mam je u siebie na różnych stanowiskach. Nie kwitną na ogół na przedpłociu, a przy tarasie kwitną zawsze. Wewnątrz ogrodu zakwitają w październiku. Wszystkie mam z własnego podziału, wiec o pomyłce zakupowej mowy nie ma.
Podobne listki do grackowych ma miskant Graziella. Nawet, jeśli zaszła pomyłka, to nie należy się martwić. On cudownie się przebarwia i tworzy piękny biały pióropusz.
Helen, niesamowity masz porządek na rabatach. Aż lśni.