Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Kordina 23:41, 12 sty 2023

Agatorek napisał(a)

Też miałam o to zapytać .

Lidka i co będziesz robić, jak się sezon zacznie?

Ja wiem co, przyjedzie na 1 dzień do każdej z nas i zrobi porządki, skoro tak dobrze Jej idzie
olciamanolcia 08:32, 13 sty 2023

Lidko odnośnie starych lawend-pod żadnym pozorem nie wyrzucaj Stare ? to ile je masz? Moje niektóre mają 8 lat i tez myślałam ,że są stare ale Irenka z Miłkowa uświadomiła mi to to znaczy "stara lawenda"
Wstawię foty u siebie-to grosso , której nigdy nie cięłam nisko- bo tez miałam obawy. Pierwszy raz ja tak obciachałam jak robiliśmy taras Nie dość ,ze przesadzałam ją w lutym to ścięłam do zera. W tym roku tez je tak obciłęłam-na równo z kamieniami.
Także sekator i jedziesz Kochana 10 cm nad ziemią max
Magleska 19:32, 13 sty 2023

Lidka fajny ten nowy tytuł wątku -podoba mi się ,chociaż ani zielska ani gliny nie widzę -raczej diamentowy ,elegancki ogród
porządeczek już zrobiony -wpadnij do mnie ,bo pewnie się nudzisz
LIDKA 20:56, 13 sty 2023

olciamanolcia napisał(a)
Lidko odnośnie starych lawend-pod żadnym pozorem nie wyrzucaj Stare ? to ile je masz? Moje niektóre mają 8 lat i tez myślałam ,że są stare ale Irenka z Miłkowa uświadomiła mi to to znaczy "stara lawenda"
Wstawię foty u siebie-to grosso , której nigdy nie cięłam nisko- bo tez miałam obawy. Pierwszy raz ja tak obciachałam jak robiliśmy taras Nie dość ,ze przesadzałam ją w lutym to ścięłam do zera. W tym roku tez je tak obciłęłam-na równo z kamieniami.
Także sekator i jedziesz Kochana 10 cm nad ziemią max

Mają ze 4 lata. rosną nierówno, jeden krzak wielki jak ufo a drugi mały jak talerz a rosna w szpalerku i mnie wkurzają. Znalazlam na allegro sprzedawcę co sprzedaje takie małe ukorzenione w paletkach, wychodzi tanio i posadzę gęsto żeby szpaler byl żywopłocikiem. A te stare obetnę po Twojemu i przesadzę. i zobaczymy.

dzięki za foty i instruktaż.

LIDKA 21:03, 13 sty 2023

Magleska napisał(a)
Lidka fajny ten nowy tytuł wątku -podoba mi się ,chociaż ani zielska ani gliny nie widzę -raczej diamentowy ,elegancki ogród
porządeczek już zrobiony -wpadnij do mnie ,bo pewnie się nudzisz [/quote

oj Madzia
Uważaj z tym zaroszeniem,bo.....
jak przyjeżdżam do siostry zawsze coś znajdę co bym inaczej zrobiła i się mądrzę. Ale posłuchała mnie tylko raz. Miała za płotem ogrodu takie świerk pokraki które były paskudnie brzydkie. Ja namówiłam ją a ona namówiła męża by je wywalić. Szwagier do dziś nie wiem kto był autorem pomysłu na robote dla niego na dwa dni. Ciężką robotę z traktorem i piłą motorową bo świerki miały po o 20 lat i było ich kilknaście. Teraz jest tam ładnie i rośnie już nowy żywopłot.
LIDKA 21:07, 13 sty 2023

Kordina napisał(a)

Ja wiem co, przyjedzie na 1 dzień do każdej z nas i zrobi porządki, skoro tak dobrze Jej idzie

Chętnie ale to na emeryturze czyli za 12 lat 1 miesiąc i kilka dni. Więc nie zapuście tam za bardzo ogrodów
LIDKA 21:13, 13 sty 2023

Agatorek napisał(a)

Też miałam o to zapytać .

Lidka i co będziesz robić, jak się sezon zacznie?

Dziś cięłam trawy na bukowej i basenowej i teraz dopiero jest porządek
Jutro znów mam wolne i cdn mojego porządku.

Zielsko z zimy sobie nic nie robi. Trochę popieliłam.
LIDKA 21:18, 13 sty 2023

AAA
i posadziłam dzis żonkile kupione w biedrze jesienią. Długo się do tego zbierałam.

Zrobiłam małe zamówienie na byliny, mam już w sumie 3.
Z neta już nic nie zamawiam w tym roku.

zapisze co pozamawiałam bo do wiosny mi uleci z natłoku życiowych spraw.
Agatorek 16:35, 14 sty 2023

LIDKA napisał(a)

Chętnie ale to na emeryturze czyli za 12 lat 1 miesiąc i kilka dni. Więc nie zapuście tam za bardzo ogrodów

Za 12 lat, to ja zapraszam z maczetą, bo będę miała dżunglę
Judith 17:20, 14 sty 2023

LIDKA napisał(a)

O, Lidka, to Ty w lutym urodziny obchodzisz . Ja też - moja emerytura za 7 lat i 3 tygodnie