Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:20, 15 sty 2023

Anda napisał(a)

Mają za mokro. Wysadź je, oczyść z gnijących części. Do dołka na dno nasyp porządna ilość piasku i nie ściółkuj ich korą.

Anda a teraz moge to zrobic?
Mokro maja faktycznie.
Dam je bardziej na przód rabaty tam suchsze rejony bo działka ma spadek i tu najniższe miejsce mam.
Anda 21:28, 15 sty 2023

LIDKA napisał(a)

Anda a teraz moge to zrobic?
Mokro maja faktycznie.
Dam je bardziej na przód rabaty tam suchsze rejony bo działka ma spadek i tu najniższe miejsce mam.

Teraz może być za zimno, ale jeśli nie teraz, to do wiosny mogą zgnić całkowicie. Ryzykowałabym teraz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
LIDKA 23:16, 15 sty 2023

Anda napisał(a)

Teraz może być za zimno, ale jeśli nie teraz, to do wiosny mogą zgnić całkowicie. Ryzykowałabym teraz

Mam doniczki z ziemią, puste bo uszykowałam sobie na robienie sadzonek wiosną. To tu je wsadze.
Muszą tylko dożyć do weekendu.
Judith 09:57, 16 sty 2023

LIDKA napisał(a)
Gnija mi ze 4 szt rozchodników. Jest na to rada?

Lidka, dziękuję, że podzieliłaś się tą obserwacją - dzięki niej poleciałam szubko usunąć liście z moich "kapustek" .
Agatorek 17:05, 16 sty 2023

Fajne masz plany na wiosnę .

Przeczytałam, że chcesz dosadzać hortki. Jeśli byś chciała, to mogę Ci wysłać patyki z takich odmian jak: vanilla fraise, limelight, phantom, polar bear, wim’s red. Będzie ich raczej sporo. Daj mi znać, to jak będę cięła, to je od razu posegreguję i opiszę odmiany.
LIDKA 20:02, 16 sty 2023

Agatorek napisał(a)
Fajne masz plany na wiosnę .

Przeczytałam, że chcesz dosadzać hortki. Jeśli byś chciała, to mogę Ci wysłać patyki z takich odmian jak: vanilla fraise, limelight, phantom, polar bear, wim’s red. Będzie ich raczej sporo. Daj mi znać, to jak będę cięła, to je od razu posegreguję i opiszę odmiany.

Agnieszka kochana jesteś!
Z wymienionych odmian nie mam phantoma tylko.

Za to mam jeszcze candeligh i materhood.
Planowałam Ukorzenić limki bo z nimi najmniej zachodu. I już m to wyszło. 17 szt rozdałam .
Helen 20:59, 16 sty 2023

LIDKA napisał(a)

Planowałam Ukorzenić limki bo z nimi najmniej zachodu. I już m to wyszło. 17 szt rozdałam .

Lidka, ale dobrze Ci idzie, też bym tak chciała
anuska2507 22:04, 16 sty 2023

Ja też mi nie udało się z limkami, ale chyba słabo przyłożyłam się do pilnowania podlewania
LIDKA 22:22, 16 sty 2023

anuska2507 napisał(a)
Ja też mi nie udało się z limkami, ale chyba słabo przyłożyłam się do pilnowania podlewania

Ja wsadzam blisko kranu i co wieczór wody im daje. Lepiej mi szło w ziemi niż doniczkach. Ale nornice mi wciagły patyki pod ziemie. Z 80 szt bym miała żeby nie te france.
Koleżance dałam ukorzenione i jej już kwitły. U mojej sister też.
W tym roku biore sie za kolejne.
LIDKA 22:22, 16 sty 2023

anuska2507 napisał(a)

Wilgoć musi być stale. Moja glina tu pomocna jest.