Dobry wieczór Moi Mili. Dzis korowałam. Zrobiłam chyba połowe. Brakło i Kora dojedzie w tym tygodniu. Łącznie nasypiemy ok 100 worków. Klaruje mi sie plan na układ i nasadzenia. Rabata jest podzielona na mniej więcej połowe. Jeszcze sie zastanawiam z czego ścieżka itd. Jedna cześć naprzeciw wiaty A druga naprzeciw basenowej. Tu na zdjęciu ta ruda kora to część na 3 buki i na róże z bylinami. Kora na kartonach i grubo jej dałam. Obwódki zacznę po niedzieli i będzie to sesleria. U mnie to roślina która łączy rabaty. W oddali gdzie widac plamy ciemnej kory są drzewka. Tu bedzie na gęsto z trawami jeżówkami , werbeną i horkami. I innymi bylinami. Od jutra powoli zaczynam sadzenie. Wszystkim Wam dziękuję za dobre słowa. Jesteście moją motywacją i wsparciem Dziękuję !!!
Się zastanawiam po co Ci te krawężniki wokoło rabaty no chyba że łatwe do wyjęcia w razie czego
Są ze względu na robota koszącego a tuż przy nich kabel także poszerzania nie będzie
Lidko czy likwidujesz trawnik, który z takim trudem powstawał? Podziwiam zapał i rozmach, będę na bieżąco śledzić postęp prac.