Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

pestka56 11:28, 27 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Tak napisałem, bo była i po 50 zł za 1 m3, tylko samemu trzeba odebrać, a nie bardzo mam czym.

Jeśli masz hak to wypożyczaj przyczepkę. My tak robimy, bo samochodzik malutki. Ostatno dzięki temu przywieźliśmy 3 tony kompostowej od znajomego. Nie jednorazowo oczywiście, bo sami ładowaliśmy i sami zrzucaliśmy w ogrodzie.
LIDKA 11:28, 27 cze 2024

DariaB napisał(a)
Lidka widzę, że rabata już powstaje. Czemu Orlaya Cię olała? Ja sypnęłam w marcu prosto do gruntu i fajnie wykiełkowała i zakwitła. Natomiast ta co ją siałam po posadzeniu przepadła. Marchew mam, część wygląda jak Dara, a część jak zwykła polna. Ona się bardzo sieje i rośnie bardzo wysoka. Spróbuj też z aminkiem

Daria,
orlaya znikła po zimie. zbierz nasionka albo się uśmiechnę po siewki.

buziaczki
Kontonaogrod 11:31, 27 cze 2024

Ale masz cudne róże, zachwycam się
JoanNa 14:48, 27 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Ja właśnie miałem dwie oferty na zrębkę, jedna wychodzi całkowity koszt 68 zł, druga 100 zł za 1 m3. Taniej niż kora, ale i tak drogo... Wg mnie.

Marcin, to mój mąż właśnie placi 70zl za m3. I mi tez to wydaje się ok,choc niewykluczone że w innych rejonach Polski zrębki są tańsze.
Marcin89 16:01, 27 cze 2024

JoanNa napisał(a)

Marcin, to mój mąż właśnie placi 70zl za m3. I mi tez to wydaje się ok,choc niewykluczone że w innych rejonach Polski zrębki są tańsze.
Nie no cena jest normalna, w zakresie 50-70 zł i w górę. Trzeba kasę wyłożyć i już. Nie ma co trzymać gołej gleby, bo nie nadążę odchwaszczać. Mimo suszy, chwasty zielone.

Co innego, gdy ktoś traktuje zrębkę jako odpad i wtedy jest za darmo. Ale nie ma takiej oferty nigdzie
LIDKA 16:06, 27 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Nie no cena jest normalna, w zakresie 50-70 zł i w górę. Trzeba kasę wyłożyć i już. Nie ma co trzymać gołej gleby, bo mimo suszy chwasty zielone.

Co innego, gdy ktoś traktuje zrębkę jako odpad i wtedy jest za darmo. Ale nie ma takiej oferty nigdzie

Jak u mnie robili renowacje parku to po zrębkę kolejka sie ustawiła. i nie była za darmo bo rębak jest spalinowy i paliwo drogie
JoanNa 16:58, 27 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Nie no cena jest normalna, w zakresie 50-70 zł i w górę. Trzeba kasę wyłożyć i już. Nie ma co trzymać gołej gleby, bo nie nadążę odchwaszczać. Mimo suszy, chwasty zielone.

Ja wyzrębkowane rabaty i tak muszę odchwaszczać-mniej, ale muszę,bo póki graby nie urosną, to zawsze cos wiatr przywieje z zachodu. Natomiast jeśli o suszę chodzi, to ja widzę tą różnicę jak te zrębki jednak spowalniają parowanie gleby i fajnie zatrzymują wilgoć.
LIDKA 17:01, 27 cze 2024

JoanNa napisał(a)

Ja wyzrębkowane rabaty i tak muszę odchwaszczać-mniej, ale muszę,bo póki graby nie urosną, to zawsze cos wiatr przywieje z zachodu. Natomiast jeśli o suszę chodzi, to ja widzę tą różnicę jak te zrębki jednak spowalniają parowanie gleby i fajnie zatrzymują wilgoć.

Po paru latach systematycznego odchwaszania będzie zielska stanowczo mniej.
Wiaan 19:27, 27 cze 2024

LIDKA napisał(a)

Po paru latach systematycznego odchwaszania będzie zielska stanowczo mniej.

Racja, na początku myślałam, że chwasty sobie robią że mnie żarty Teraz jest ich zdecydowanie mniej ale nadal są i najwięcej w kamieniu, w korze malutko
LIDKA 23:41, 27 cze 2024

Dziś posadziliśmy kilka cisków i 4 piwonie. Troche powiazałam pomidory i burza mnie wygoniła z ogrodu.