Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 17:39, 15 wrz 2025

TAR napisał(a)
Wiem, ze sucho. U mnie nie a tez sa limonkowe wiec to raczej nie od tego
To jednak chyba zalezy od seslerii.

Ja się tu wymądrzam, ale nie zauważyłam słowa „nie” . Przeczytałam, że limonkowości brak .
Zatem faktycznie - zagadka
TAR 17:41, 15 wrz 2025

Wiesz, ja nawet czesc swojej do cienia posadzilam zeby sprawdzic czy limonkowosc zaniknie. I nie zanika. Bede trzymac te seslerie i sadzonki z nich robic. Dobre sa.
TAR 17:43, 15 wrz 2025

Za to brzozy dzis tak sypnely lisciem, ze w szoku lekkim jestem. Tak bywalo w pazdzierniku a nie we wrzesniu.
Agatorek 18:33, 15 wrz 2025

U mnie klony Crimson sentry zaczynają gubić liście, a tulipanowiec ma trzy rodzaje liści: zielone, żółte i suche )
Alija 19:33, 15 wrz 2025

Judith, pięknie w grodzie i piękne seslerie. U mnie limonkowości niestety brak, wszystkie zielone, te co na słońcu i te co w cieniu, ziemia wszędzie uboga, piaszczysta, i sucho. Czy to zależy od seslerii, gdzie znaleźć limonkową, oto jest pytanie.

TAR 20:06, 15 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
U mnie klony Crimson sentry zaczynają gubić liście, a tulipanowiec ma trzy rodzaje liści: zielone, żółte i suche )

U mnie widzialas fotki. Ogolnie jest bujnosc,kolor i zielen. Tylko brzozy przez dzien zzolkly i sypia. Na spacerku z psiami zauwazylam, ze w okolicy tez sypia wiec to nie specyfika mojego ogrodu i zerujacych trociniarek
Eupraksja 20:43, 15 wrz 2025

Judith napisał(a)

No to mnie zmartwiłaś .

Ojjj, może się jednak okaże, że to tylko u mnie jej nie podpasowało. Po podsypaniu kompostem teraz jest tak:

Ręka czarna od grzebania w ziemi, potrzebowałam czegoś dla skali Sadzonkę miałam dorodną jak Twoja, tej wiosny zostało z niej parę mikrych listków, kompost dodał jej wigoru, zobaczymy co będzie dalej.