Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 16:32, 22 mar 2026

Gosialuk napisał(a)
Fajnie podziałałaś. Wiosenne słońce dodaje energii. Za chwilę będzie wszystko posprzątane.

To prawda - gdy wiosenne słońce świeci, to jakość życia zwiększa się znacząco .
Judith 16:35, 22 mar 2026

ajka napisał(a)
Piękne krokusiki. U mnie forsycje we wsi już kwitną, moja właśnie zaczyna i w przyszłym tygodniu chce się zabrać już za róże i trawnik. Co z tego wyjdzie zobaczymy, bo zapowiadają deszcze. Muszę przedtem ogarnąć jeszcze tony liści.

Dzisiaj w moim miasteczku widziałam forsycje startujące, ale u mnie w ogrodzie jeszcze ciasne pąki, acz już widać, że żółte .
Trawnik to bajka w całości mężowa, nie zaprzątam sobie nim głowy .
TAR 19:15, 22 mar 2026

Mnie dzis slonce strzaskalo na buzi na Apacza. Ale dzien super. Najlepszy w tym roku
Eupraksja 08:19, 27 mar 2026

Judith napisał(a)
Agnieszka, Lidka, Ajka, Mirka, to jest dziwna sprawa, ale te EE zawsze pierwsze. Rosnące w innych miejscach - nie, że nie wspomnę o innych odmianach . Niektóre dopiero pierwsze liście wypuściły.

Tak sobie myślę, że z jednej strony dobrze wyglądają rośliny w skupiskach, ale z drugiej dobrze chyba przynajmniej testowo je trochę "porozrzucać" w różnych miejscach, bo może się właśnie okazać, że w jednym bidują, a w innym rozkwitają. Można zresztą przecież rozrzucać skupiskami A potem ewentualnie wszystkim urządzić przeprowadzkę tam, gdzie im najlepiej.
Judith 10:35, 28 mar 2026

Eupraksja napisał(a)

Tak sobie myślę, że z jednej strony dobrze wyglądają rośliny w skupiskach, ale z drugiej dobrze chyba przynajmniej testowo je trochę "porozrzucać" w różnych miejscach, bo może się właśnie okazać, że w jednym bidują, a w innym rozkwitają. Można zresztą przecież rozrzucać skupiskami A potem ewentualnie wszystkim urządzić przeprowadzkę tam, gdzie im najlepiej.

Wiosenne cebulowe to nie tylko warto, ale mus porozrzucać po całym ogrodzie . Jak najbardziej skupiskami . Gdzie nie pójdziesz , tam natrafisz na kolor . I to jest piękne .
Judith 10:39, 28 mar 2026

Forsycja wyraźnie startująca, przyszły weekend należeć będzie zatem do róż.
A tymczasem pierwszy zakup dokonany - moje ulubione szalone supertunie Bubblegum . Aby latem było tak :

Dostawa w drugiej połowie kwietnia.
Judith 17:23, 28 mar 2026

Piękny dzisiaj dzień - słońce i 15 stopni. Pogoda sprzyjająca ogrodowej tyrce. Kolejna rabata wyczyszczona, tylko jedna, ale ogromna - liści i igliwia 4 wory .
No i ciemiernik biedaczyna czekający od 8 marca doczekał się wreszcie posadzenia .

Tak się prezentuje:

I starszy o rok kolega:

I inne kwiatki

Agatorek 21:26, 28 mar 2026

Judith napisał(a)
Forsycja wyraźnie startująca, przyszły weekend należeć będzie zatem do róż.
A tymczasem pierwszy zakup dokonany - moje ulubione szalone supertunie Bubblegum . Aby latem było tak :

Dostawa w drugiej połowie kwietnia.

Najpierw zobaczyłam zdjęcie i już chciałam pytać, skąd masz kwitnące supertunie

ajka 21:35, 28 mar 2026

Jaki piękny narcyz. Ja jesienią posadziłam 10 cebulek narcyza i nie widzę żadnego Chyba jakieś trefne cebulki trafiłam, a szkoda, bo bardzo na niego czekałam. Za to w całym ogrodzie znajduję czosnki. Już nawet nie pamiętam gdzie je sadziłam
mrokasia 21:41, 28 mar 2026

Fuj, jakie łobziedliwe ciemierniki!

Taaaak, dziś było bardzo przyjemnie. Jutro też ma być podobnie. A deszczu ani widu ani słychu…