Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród. » Edycja postu

Rododendronowy ogród.

Agacia 19:03, 09 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Dobra , juz nie kombinujcie . Zostaję ale jak zyskam miano najbardziej nudnej i powtarzającej sie osoby na forum to będzie Wasza wina. A jak już znalazłam winnych to mogę zostac.

Super Bogdziu! I tak trzymaj!!
Joanka 19:50, 09 lip 2012

agniecha973 napisał(a)

A teraz apel do wszystkich! Ponieważ Bogdzia chce nam uciec po przekroczeniu 1000 strony, proponuję ściągać naszą Bogdzię do innych ogrodów na dyskusje, a tu zostawić tych kilka stron zapasu do tysiączka. Wtedy nie będzie miała pretekstu, żeby nas opuścić. Może ktoś ma lepszy pomysły?

Normalnie SKANDALICZNY SKANDAL!!!

Przykujemy Bogdzię kajdankami do rododendronowego wątku i już nam nigdzie nie ucieknie!!!
hanka_andrus 20:27, 09 lip 2012

No i o to chodzi!
A winna jestem ja ! Oczywiście opowieści dla was z mojego pobytu u Bożenki.......ale najnormalniej w świecie mnie zatkało i nie mogę znaleźć stosownych słów do opisania atmosfery tego ogrodu.
Oglądałam ogród i przez słynną szybkę i......

.......I depcząc wystrzyżone trawniki.
I wierzcie mi,że nie umiem wybrać najpiękniejszego miejsca,bo każdy zakątek w ogrodzie jest fantastyczny.,i ten......

i ten.....

i ten.....
hanka_andrus 20:39, 09 lip 2012

Zanudziłam gospodarzy swoimi opowieściami o rodzinie,ogrodzie,dawnej pracy,aż gospodarz uciekł podlewać krzewy.......

A gospodyni......najpierw za krzewy się przede mną chowała,

a potem .....dalej mi pakować mi tobołki na drogę......

A tak na serio.....żal było się rozstawać,..........i z gospodarzami ,i z ich ogrodem.......i mam nadzieję.......
na jeszcze jedną jego odsłonę.....
Joanka 20:44, 09 lip 2012

hanka_andrus napisał(a)

Oglądałam ogród i przez słynną szybkę i......

Zazdroszczę ...... mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni.....

Zawsze chciałam stanąć za tą słynną szybą
hanka_andrus 20:51, 09 lip 2012

Rh ,o tej porze u Bożenki nie kwitną,ale rabaty są gustownie uzupełnione,a to różą......

a to lilią

a to klonem japońskim o pięknym kolorze~!

albo inną skromna byliną... o podobnym odcieniu

bociek 20:52, 09 lip 2012

Bogdzia, a gdzie Ty sie wybierasz??? A kto nam bedzie snul opowiesci??? A kto bedzie radzil? A kto bedzie nam pokazywal cuda natury??? No ja sie pytam KTO jak nie TY????
Nie ma mowy!!! Nie puscimy Cie za skarby swiata!!!!

I zazdroszcze super spotkania z Hania!!! Ale fajnie Dziewczyny wygladacie razem z zielonym z tylu

Pozdrawiam cieplutko (bo goraco to chyba byloby przy ostatniej aurze duze naduzycie)

Swoja droga, jak Twoje cisnienie przy tych sakramenckich zmianach pogodowych (upal, burza, upal)?
hanka_andrus 21:03, 09 lip 2012

Siedząc na tarasie podziwiałam oczywiście kaskadę........
.

i nawet zaczęłam przemyśliwać gdzie u mnie taką zamontować.......
Ale wszystko co dobre musi się kiedyś zakończyć,czas było się żegnać,ale ja w pamięci zachowam pogodną Twarz gospodyni i gościnność gospodarzy,

Dziękuję Wam Bożenko i Władysławie za gościnę i cierpliwość co do mojej osoby,jak również za wyposażenie mojego ogródka w nowe roślinki.
Pozdrawiam różyczką z mojego ogródka....
!
Bogdzia 21:15, 09 lip 2012

Haniu no tak pięknie przedstawiłas nasz ogród że az sama nie mogę uwierzyc. A chwastów nie widziałaś? Było ich sporo bo przez te upały nawet największych nie wyrwałam, a powinnam bo Gośc był zacny.Dzięki za miłe słowa ale to my się bardzo cieszymy że przyjechałaś i zapraszamy ponownie. Prawdę mówiąc to nie śmiem Ci spojrzec w oczy nawet na zdjeciach bo zapomniałam Ci dac pewnej roslinki (Ty wiesz jakiej). Nie wiem jak to się stało bo szłam po nią i nie doszłam.?????całkiem nie wiem dlaczego. Wyslę w tym tygodniu.Dzięki że podjęłaś trud tej podróży by nas odwiedzic. Obydwoje pozdrawiamy serdecznie.

PS Twoja róża przepiekna.
majkel0326 21:19, 09 lip 2012

Bogdziu,co to za pomysł w ogóle z tym odchodzeniem z forum?Ja osobiście bardzo lubię do Ciebie zaglądać choć na chwilkę.Zawsze znajduję tu coś interesującego.Pomijam to,że Twój ogród to po prostu bajka i nigdy go dość A na wiosnę mam w planie mój pierwszy rh i do kogo się zwrócę o rady?