Nicol21, witam się u Ciebie w tym wątku, bo właśnie zauważyłam, że nowe już idzie
Gratuluję projektu domu i działki, przed Wami ekscytujący etap, a Ty masz sytuację komfortową, bo już możesz tworzyć plan ogrodu i działać, ilości kompostu zapowiadają bujną przyszłość
Mamy kilka wspólnych roślin, klony palmowe oczywiście, ale też lubimy proste linie i te same trawy i oszalałyśmy na punkcie ogrodu Madzenki
i lubimy też domy w kształcie L, mój trochę T, ale L też ma w sobie i lubię widzieć jedne okna w innych i mieć taki przytulny tarasowy zakątek
Różnica jest taka, że ja mam wjazd od południa, Ty od północy.
Trzymam kciuki za realizację. Co do doradzania, nie mam wyobraźni i wiedzę skromną i młodą, ale będę podziwiała
Podoba mi się koncepcja, abyś stronę południową, od tarasu, lekko zaznaczyła, żywopłoty niewysokie i nawet. zróżnicowane to dobry pomysł, czy masz tam widok na jakieś drzewa sąsiada z tarasu? Nie wyczytałam tego z planu, ale czy nie chciałabyś lekko, bardzo lekko przysłonić sobie tego słońca? Widzę, że masz drzewa od północy i od wschodu sad, może warto pomyśleć o jakimś drzewku w okolicy tarasu? Palmowe tam? odmiany sbońcolubne?
Przeprowadzka z roślinami to jest to! Widziałam ten pomysł u Miluni, to mój kolejny forumowy zachwycacz.
Trzymam kciuki za plany i zerknę jeszcze do starego wątku, ale udzielać się będę tu
Pozdrawiam!