Martuś..dałaś no nie wiem Robiłam przymiarki, przestawiałam, kombinowałam, podlewałam.. i coś mi nie grało. A że jak wiesz z pracą mam kłopot, to siedzę w spółkach, kombinacjach alpejskich , podatkach i takich tam i czasu nie miałam..i tak sobie stały do wczoraj..przyszłam z pracy, ustawiłam inaczej i tak mi się spodobało. I wkopałam.. tylko nie zrobiłam zdjęcia. I czasu nie mam jechać i szukać tych czerwonych..
Pokaże, tylko fotkę cyknę wieczorkiem.
niestety, musiałm wojnę stoczyć z M. żeby zajął się synkiem, bo ciągle mi lał po rękach trochę im się bryła przesuszyła, ale wlewałam w dołki wodę i w nie sadziłam, potem podlałam i znowu dziś leję, nie mają wyjścia muszą przeżyć
w celu odstresowania się postanowiłam dalej drążyć temat tej rabaty z której przesadzę rh.
Obecnie jest tam wrzosowisko i chyba chciałabym aby tak zostało..
Podoba mi się realizacja Danusi wrzosowiska.. może cześć roślinek by się i u mnie przydała: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
zastanawiam się co posadzić właśnie na tym wrzosowisku
wymyśliłam, że w plamach wrzosów na tle choiny kanadyjskiej i świerków serbskich, które rosną.. dać właśnie po prawej bliżej skarpy dwa wysokie czerwone berberysy, przed nimi coś niskiego , może kosówkę, która nawiązywać będzie do kosówek na skarpie..
idąc w prawo, coś wysokiego, ale nie za bardzo, więc może coś na pniu..? tylko co dalej.. jakieś tuje niskie? cyprysik groszkowy.. pasowałyby mi tam trawy jakieś wysokie, może miskant chiński.. no zupełny brak pomysłu
to przypomnij ile tam mamy miejsca- grubość rabaty do serbów i szerokość.
Berberysy wyższe tak, fajnie. tylko jakieś odmiany nie za szerokie, jak na zdjęciach Danusi. I kosówki. Do tego można andromedę. Trawy tez koniecznie. A tuje, cyprysiki gdzie, w którą? No nic, daj wymiary