ja bym cofneła GG o 1 kratke w górę i w 1 prawo, żeby nie był centralnie. Kosówki tak, ale niech będzie 2 szt obok siebie, a 1 jak narysowałaś. Wszystkie 1 rodzaju - może Varella? Jest ładna i nietypowa.Może te 2 kosówki niech będą tu gdzie żółta tarwa, blisko pissadrii. A- tylko czy tam ciemno nie jest/będzie?
Orange R ok, zostawmy go tutaj. Może za nimi molinia arundinacea? Tylko nie pamiętam czy tu na skarpie sa juz róze, czy jeszcze nie- może tu są jeszcze trawy?
Miskanty bym wsadziła jako wypełnienie miedzy serby a tsugę i między Pissardii a Tsugę.
Za kosówkami przy Pissardii może jakąs średnia trawę- pennisetum hameln? Ze 3 szt wejdą ? I można je powtórzyć jeszcze po prawej stronie berberysów- ze 2 może?
Reszta to wrzosy/wrzośce/ ewentualnie andromeda Compacta- ona by się tu przydała żeby wiosnę 'robić'. Tylko wiesz, co najmniej 6-8 szt, a lepiej więcej. Nawet pod Pissardii.
Hmm jak przesunę GG w prawo ok, to między kosówkami ( koło Pissardi) a GG dziura się spora zrobi..tam jest już całkiem sporo miejsca Może coś wysokiego kolumnowego, ale nie za dużego.. tylko co?
Abiko nie pamiętam niestety. Mam w głowie tyle ogrodów, rabat że robi się z tego niezły mix. Niektóre zostają mi bardziej, inne mniej- te które sama rysuję albo widzę w realu bardziej.
Nie pamiętam gdzie pod Pissardii ma byc rozplenica H., ale jak nie przy kosówkach to niech zostanie przy berberysach, co? Ona może łączyc części rabaty w 1 całośc przez powtórzenia razem z czerwienią bareberysów ( choc różnych).
Tak, miedzy plamy wrzsów możesz da c kostzrewe siną- tylko niech ma słońce. A możesz jeszcze dokupić z 1 szt?Żeby była trójka? jak nie to nie.
Hmm jak przesunę GG w prawo ok, to między kosówkami ( koło Pissardi) a GG dziura się spora zrobi..tam jest już całkiem sporo miejsca Może coś wysokiego kolumnowego, ale nie za dużego.. tylko co?
Już trzeba szukać z tych gat co są raczej, żeby nie mieszać za dużo. Jeszcze raz berberys Orange R? Albo trzecią kosówkę
Abiko nie pamiętam niestety. Mam w głowie tyle ogrodów, rabat że robi się z tego niezły mix. Niektóre zostają mi bardziej, inne mniej- te które sama rysuję albo widzę w realu bardziej.
Nie pamiętam gdzie pod Pissardii ma byc rozplenica H., ale jak nie przy kosówkach to niech zostanie przy berberysach, co? Ona może łączyc części rabaty w 1 całośc przez powtórzenia razem z czerwienią bareberysów ( choc różnych).
Tak, miedzy plamy wrzsów możesz da c kostzrewe siną- tylko niech ma słońce. A możesz jeszcze dokupić z 1 szt?Żeby była trójka? jak nie to nie.
Magnolio, ależ ja ci będę wdzięczna do śmierci Ty się mną w ogóle nie przejmuj
rozplenica ok, połączę ją z berberysami, faktycznie różna czerwień ją połączy
Kostrzewę dokupię, ale muszę zobaczyć czy jeszcze jedna wejdzie powinna.
Już trzeba szukać z tych gat co są raczej, żeby nie mieszać za dużo. Jeszcze raz berberys Orange R? Albo trzecią kosówkę
a może inny berberys?? np. żółty lub zielony coś jak Maria?