Kupiłam Ci białą lilię wodną Weźmiesz w niedzielę. Nymphaea alba, wielkością się nie sugeruj bo w mniejszym zbiorniku nie osiągnie tych rozmiarów tylko skarleje tak jak rybyCena była taka, że zostawić nie mogłam , sobie też wzięłam
Aguś kup złotego karasia z długimi płetwami weloniastymi , cena taka sama jak tych zwykłych , a ładniejszy i wolniej pływa , albo zwykłe złote welonki( tzw złota rybka)Ja miała w mojej balii z powodzeniem dopóki sąsiad pola przy wietrze nie pryskał.
Cieszę się , ze trafiłam z tą lilią
Tylko nie wiem czy ona jednak nie za duża do mnie. Posadzę tam kosaćca i lilie i mam jeszcze coś co nie wiem jak się nazywa, jakieś pływające. Na wodnych nie znam się nawet w 1/10.
Poradzisz sobie gigant w małym oczku nie urośnie , ja mam w balii posadzona teraz jedna , a miałam trzy tylko dwie zabrałam do oczka na dużym ogrodzie. I nie było problemu , a tam głębokość miały tylko 30 cm, ładnie taflę przykrywałySobie też wzięłam dwie i zamierzam dać jedną w balię , a drugą w oczko
Nadmiar liści można wyciąć, ale u mnie jeszcze w ciągu dwóch lat nie było nadmiaru