Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 11:34, 02 lip 2018

Opryskałam wczoraj wszystkie bukszpany na ćmę.. aż mi ręce opadają. Za 14 dni powtórzyć? Czy cięcie teraz je trochę zahamuje?.. powieszę jeszcze pułapki, bo mam, ale chyba widziałam nawet ćmę wylatującą wieczorem z kuli. Ech..
abiko 11:36, 02 lip 2018

Anitka napisał(a)
Aguś dziękuje za zaproszenie i gościnę, jedzonko było przepyszne. Ślicznie Ci wszystko rozkwitło. Jak ty to robisz, że na takim areale tyle potrafisz upchnąć.
Ćmą się nie załamuj, dasz radę, zareagowałaś od razu i zaatakowałaś intruza jeszcze podczas naszej wizyty

Anitka.. wieszać pułapki, bo ja kupiłam kiedyś, ale nie były potrzebne.. może zobaczę gdzie się pojawią, choć jedno miejsce już chyba widziałam.
Anitka 11:45, 02 lip 2018

abiko napisał(a)

Anitka.. wieszać pułapki, bo ja kupiłam kiedyś, ale nie były potrzebne.. może zobaczę gdzie się pojawią, choć jedno miejsce już chyba widziałam.

Jak masz to wieszaj, tylko sprawdź termin ważności tego feromonu, bo jak kupowałaś w zeszłym roku to może być już nieważny termin do zastosowania. Ja na jakiś opakowaniach z zeszłego roku miła datę ważności do czerwca tego roku.

Jedna pułapka wystarcza na 20 m2 lub na 5 m jeśli masz obwódkę.
Opryski koniecznie trzeba powtarzać co 2 tygodnie do końca sezonu niestety, bo zwalczają jedynie gąsienice, a jajeczka zostają.
sylwia_slomc... 15:27, 02 lip 2018

Wieszaj pułapki, po terminie gdyby były też nie wywalaj tylko powieś oprócz nowych zawsze jest szansa, że jeszcze działająJa to jednak wścibska jestem i musiałam do tego buksa zajrzeć co on taki inny nie podejrzewałam ćmy, myślałam, że ma grzyba
Dzisiaj swoje muszę przepatrzyć, ale tak myślę jak w okolicy buksów nie ma to tylko do moich by miały przylecieć....skąd będą wiedziały, że u mnie rosną buksy?
Iwonka 16:58, 02 lip 2018

Aguś, dziękuję Ci za wszystko!!! Normalnie Cię uwielbiam I Łukasza też, więc może mi wybaczy te babskie wyznania Było cudownie!!! Co tam pogoda, jak atmosfera gorąca Dziękuję za spotknie i pyszne jedzenie!!! Od soboty jestem tak nakarmiona, że starczy mi na tydzień Wróciłam zmotywowana do działania, nawet wszystkie swoje buksy przeglądłam. Na szczęście intruzów brak. Buziaki i do następnego
Urszulla 20:44, 02 lip 2018

Agania napisał(a)

Ale fajna fotka widać jaką radość sprawia Wam ogród

Urszulla 20:48, 02 lip 2018

abiko napisał(a)

Jak się nazywa ta pierwsza jeżówka? Bo mam taką i nie znam
Kondzio 20:50, 02 lip 2018

Obiecana fotorelacja z Waszego pięknego ogrodu!

Kondzio 20:52, 02 lip 2018

kasja83 20:52, 02 lip 2018

Ćma u Ciebie...masakra.Mam nadzieję, że bukszpany uda się obronić. Gdzie kupowałaś pułapki?