Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 09:58, 06 wrz 2018

Po oprysku Lepinoxem nie wiem czy ten środek działa.. zlałam bukszpany mocno.. a i tak znalazłam wczoraj małe 2 mm gąsienice.. został mi jeden nie zaatakowany.. tylko.

abiko 11:56, 07 wrz 2018

Doradźcie jakie wysokie zrobić skrzynie do warzywniak? Na 2-3 deski? Chciałabym je w końcu zbudować. Wejdą tylko dwie skrzynie.. jak ktoś pamięta jaki mam wielki warzywniak. Dwa prostokąty czy może trójkąty? Justyna ma chyba 70 cm odstępu między nimi, ale mi chyba tyle się nie uda wykombinować. Trudno będę nosić wiadra zamiast wjechać taczką.
I czym wyłożyć między nimi..?
Anda 12:04, 07 wrz 2018

Również mam tylko dwie skrzynie. Moje są wysokie na 3 deski. Dookoła wyłożyłam szmatę i na to otoczaki rzeczne. Na boso nie da się chodzić, ale w crocsach jest ok
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 13:46, 07 wrz 2018

Anda napisał(a)
Również mam tylko dwie skrzynie. Moje są wysokie na 3 deski. Dookoła wyłożyłam szmatę i na to otoczaki rzeczne. Na boso nie da się chodzić, ale w crocsach jest ok

3 deski? Tak też przymierzałam, bo 2 wydawały mi się za małe.
Otoczaki u mnie to tylko w kawie obecnie, bo mój ancymon koci postanowił sobie w niej zrobić kuwetę ale może kora i płyty by pasowały.
sylwia_slomc... 14:08, 07 wrz 2018

Aga w trójkąty i ścieżka po przekątnej w róg ogrodzenia. Wysokość zrób taka, żebyś się bardzo schylać nie musiała, ścieżka taka sama jak przy zejściu z tarasu będzie ok
abiko 14:10, 07 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aga w trójkąty i ścieżka po przekątnej w róg ogrodzenia. Wysokość zrób taka, żebyś się bardzo schylać nie musiała, ścieżka taka sama jak przy zejściu z tarasu będzie ok

Hmm czyli dobrze myślałam.. no widzisz, dziękuję za utwierdzenie w wyborze
Iwonka 13:45, 10 wrz 2018

abiko napisał(a)
i mała zmiana, teraz wejście na płyty..

Ale fajnie wygląda to nowe zejście Odrabiam powoli zaległości ogrodowiskowe. Jestem w szoku ile tej ćmy ci się złapało. Wydaje mi się, że pułapki lejkowe są lepsze niż te namiociki z lepem. Poszłam dzisiaj na przegląd moich kulek. Ponad miesiąc miałam spokój z ćmą, niestety na dwóch znów mam trochę jajeczek. Będę pryskać wieczorem. Mospilan pomógł poprzednio, ale mam też Spintor i waham się, który użyć. Co to za nowość ten Lepinox? Spacerowałam i jeździłam na rowerze w ostatnich kilku tygodniach dosyć dużo, jestem w szoku,ile bukszpanów zupełnie już suchych jest w miejscach publicznych i nikt z tym nic nie robi.
Monia81 09:36, 11 wrz 2018

Aguś jestem na bieżąco oglądam co u Was 30 jestem w Krakowie
abiko 08:26, 12 wrz 2018

Monia81 napisał(a)
Aguś jestem na bieżąco oglądam co u Was 30 jestem w Krakowie

Spróbuj tylko nie zajrzeć..
abiko 08:33, 12 wrz 2018

Dekoracje przed domem zmienione, surfinie już straszyły okropnie.