Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 21:30, 23 sie 2018

Urszulla napisał(a)
Fajne nowości rozplenica nie BB pewnie Hameln.

To są te ćmy? Takie małe? Pułapki feromonowe są w modzie. Stosowałam w piwniczce na mole. Łapią się tylko męskie osobniki i chyba działa bardzo krótko. Jaki jest koszt takich u Ciebie, to chyba droga impreza.

Na Hameln są chyba za ciemne, bo postawiłam je obok siebie i ta jest ciemniejsza.
Małe?? Czy ja wiem.. trochę się wygniotły

Trochę droga, ale tą mam tylko jedną, jak widać skuteczna, bo w tych zwykłych kartonowy znalazło się tylko kilka szt.
sylwia_slomc... 21:31, 23 sie 2018

abiko napisał(a)

Leżało tak i mi nie pasowało coś, ale je można łatwo przekładać. Zastanawiam się tylko czy tą 3 płytę nie dać jednak w prawo bardziej.

No właśnie nie wiem, ale też mi jakoś nie pasuje do BB.

Ja bym je ułożyła mniej więcej tak jakbys palce u dłoni rozłożyła maksymalnie, tylko odległości równe. Ten bukszpan po prawej na fotce aż się prosi być środkiem tej dłoni, a płyty to palce....kurcze nie umiem inaczej wytłumaczyć
abiko 21:33, 23 sie 2018

I chyba wiem co to za rozplenica Red Head.. bo takie do szkółki też przyjechały innych nie było.
abiko 21:34, 23 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja bym je ułożyła mniej więcej tak jakbys palce u dłoni rozłożyła maksymalnie, tylko odległości równe. Ten bukszpan po prawej na fotce aż się prosi być środkiem tej dłoni, a płyty to palce....kurcze nie umiem inaczej wytłumaczyć

Chyba wiem o co Ci chodzi. Bukszpan chce inaczej ustawić, on tutaj tak na chwilę .. ale kto wie.. i coś dosadzić po prawej koło bukszpana.. ciężko się idzie po takim łuku.. a ja mam same proste linie u siebie.
sylwia_slomc... 21:41, 23 sie 2018

Ja tylko proponuję Aguś, zrobisz jak Wam będzie wygodniej
Urszulla 21:46, 23 sie 2018

A nie możes mieć więcej płyt bez przerw, ale żeby zachodziły na siebie do połowy. Widziałam u Anny.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6425-anna-i-ogrod?page=844

Anitka 22:06, 23 sie 2018

abiko napisał(a)

ano.. i idealnie pasujące do Anitki

Aguś a nie przywiozłaś mi jakiegoś korytka, hi,hi,hi, bo wczoraj się dowiedziałam, że ten pan co u niego kupowaliśmy zamknął interes i sprzedaje wszystko na zachód.
A wiesz, że ja w tym kraju byłam sześć razy i nigdy szkółki nie odwiedziłam. I to był błąd A tą strelicję to bym bez wózka widłowego w samochodzie upchnęła
Toszka 22:07, 23 sie 2018

Agnieszko, jesli możesz to wstaw zdjęcie pułapki z ćmami w wątku o ćmie.
Czym więcej osób pokaże, ile tego lata tym więcej osób także zacznie walczyć.
Inaczej bukszpany będą rosliną egzotyczną
Katkak 22:11, 23 sie 2018

Noooo, trawniczka ubywa, dla mnie bomba,. Kicio rośnie w oczach. Już nie taki kicio, tylko młodziak.
Krakus 07:35, 24 sie 2018

abiko napisał(a)

i mała zmiana, teraz wejście na płyty..

ćmy nie zazdroszczę a ilości które pokazałaś to mnie powaliły...u mnie tez lata bo na jednym jedynym bukszpanie coś tam już widzę...najgorsze ze podobno też trzmieline lubią...

a tak apropos fot powyżej...z czego ściezkę...jakies gotowe specjalnie dedykowane do tego płyty czy obrzeża betonowe?