Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Monia81 07:57, 08 lis 2018

Widzę pięknie wykonane skrzynie, wyszło rewelacyjnie brawa dla Ł czytam, że przedogródek zmieniasz i się zaróżyczkujesz, super do Ciebie róże pasują i cię lubią ja z różami mam na razie na bakier, ale spodobały mi się różyczki u Ewusi z Gdańska - św. Tereski z Lisieux, długo i pięknie u niej kwitną i na te mam chęć się zdecydować buziaczki i pozdrowienia
abiko 08:25, 08 lis 2018

m_gocha napisał(a)
Dziewczyny a z ćmą teraz już spokój? Bo temperatury jak w lecie....
Dzisiaj z sercem na ramieniu zrobiłam oględziny moich buksów. Odetchnęłam z ulgą

U mnie na razie spokój. Pułapki już pochowałam nawet, nic się już nie łapało.
abiko 08:26, 08 lis 2018

Agania napisał(a)
Fajniutkie skrzyneczki...chwalę bardzo talent Ł

Gdyby miał miejsce na stolarnię, to więcej by robił. Ale jak to lubi.. my lubimy ogrody
abiko 08:27, 08 lis 2018

Monia81 napisał(a)
Widzę pięknie wykonane skrzynie, wyszło rewelacyjnie brawa dla Ł czytam, że przedogródek zmieniasz i się zaróżyczkujesz, super do Ciebie róże pasują i cię lubią ja z różami mam na razie na bakier, ale spodobały mi się różyczki u Ewusi z Gdańska - św. Tereski z Lisieux, długo i pięknie u niej kwitną i na te mam chęć się zdecydować buziaczki i pozdrowienia

Ja nie wiem czy mnie tak lubią róże właśnie.To bardziej ja je lubię.
Św. Tereska jest śliczna.. kupuj, u mnie róże sadzone jesienią lepiej się ukorzeniają.
Monia81 19:57, 08 lis 2018

abiko napisał(a)

Ja nie wiem czy mnie tak lubią róże właśnie.To bardziej ja je lubię.
Św. Tereska jest śliczna.. kupuj, u mnie róże sadzone jesienią lepiej się ukorzeniają.

No ja najpierw muszę teren uporządkować, żeby te róże kupić bo chce je z przodu domu, ale to dopiero jak kostkę zrobimy, bez tego nawet nic nie ruszam, bo szkoda mojej roboty ale kostka prawdopodobnie w maju więc już coraz bliżej... buziaczki
Gabriela 21:03, 08 lis 2018

Bardzo podobne skrzynie do moich, z jakiego są drewna? I fajnie ustawione, pomiędzy nimi zrób ścieżki z czegoś, czego nie przerosną chwasty i co łatwo będzie uporządować jak wysypie się ziemia, więc raczej nie żwir i nie kora, tylko twarda nawierzchnia. Masz te skrzynie ustawione na ziemi, czy ciut niżej?
Katkak 18:00, 12 lis 2018

Hej Calineczko, odłowiłam kolejne 3 rybki;-:
abiko 09:07, 13 lis 2018

Gabriela napisał(a)
Bardzo podobne skrzynie do moich, z jakiego są drewna? I fajnie ustawione, pomiędzy nimi zrób ścieżki z czegoś, czego nie przerosną chwasty i co łatwo będzie uporządować jak wysypie się ziemia, więc raczej nie żwir i nie kora, tylko twarda nawierzchnia. Masz te skrzynie ustawione na ziemi, czy ciut niżej?

Gabrysia trochę niżej niż rosną bukszpany, ale też nie za dużo. Ścieżkę muszę wykonać, bo już teraz chodzi się niewygodnie. Żwirek odpada, chociaż Em by chciał, ale ja wiem jak to jest jak wpada ziemia, kora byłaby fajna bo nawiązywałaby do rabaty z boku, może ją wymieszam z płytkami, które schodzą z tarasu.
Drewno zwykłe jakieś, nawet nie wiem.
abiko 09:08, 13 lis 2018

Katkak napisał(a)
Hej Calineczko, odłowiłam kolejne 3 rybki;-:

Na razie 4 pływają Nawet ta mała od Ciebie ostatnia, zobaczymy jak przezimują, ale koty na razie mają ciekawsze zajęcia niż rybki
abiko 09:15, 13 lis 2018

3 dni świętowania a ja dopiero wczoraj wyjść mogłam.
Wiosna? jesień?