Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Iwonka 06:33, 28 kwi 2020

Jaszczureczką masz śliczną, ja mam tylko szare. Kociaki słodko razem wyglądają
Fortegillę kupiłyśmy w Krzywaczce, ja nawet dwie. Spodobała mi się na etykiecie, nic o niej nie wiedziałam a szukałam czegoś do towarzystawa doorenbosom. Zaskoczyło mnie, że kwitnie przed rozwojem liści. Mają teraz po kilka białych kuleczek - szczoteczek, słodko wyglądają. Ciekawe, czy faktycznie wolno rośnie. To się okaże
Podoba mi się co napisałaś, że fajnie wejść do ogródka, co chwila coś nowego kwitnie, co sprawia radość.... dopóki człowiek nie wejdzie na inne ogródki Też mam Aguś byle jak i za mało. Wszystko rozkopane, sucho aż się kurzy... no cóż, samo życie.
abiko 20:24, 28 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wyczytałam u Madzi. Aga ja fotergillę kupiłam w Krzywaczce jak z Wami byłam jesienią, ta co mam koło oczka w podwórku, a te dwie co miały być stewarcjami w Pacanowie. Do Krzywaczki masz bliżej Ona wolno ponoć rośnie, ale docelowo nie mała na wys 2 m na szer ok 1,5m....nie wiem jak cięcie znosi. Ale śliczna teraz jak kwitnie i prześliczna jesienią w sezonie też te listki ładne .

Tak mi właśnie by tam pasowała. Dobrze, że mi przypomniałyście, może jakoś by tam podjechać, chociaż dla mnie to teraz lekka wyprawa
W szkółkach nie widać, że mamy jakąś pandemię

Na jesienie ma mieć piękne liście, tak wyczytałam.

Mój jaśminowiec. chyba to kupowałam nie przeżył jakoś.
I dziś wywaliłam goździki co mi coś zjadło i mam tam teraz kolejne miejsce

NA coś większego
abiko 20:27, 28 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
Jaszczureczką masz śliczną, ja mam tylko szare. Kociaki słodko razem wyglądają
Fortegillę kupiłyśmy w Krzywaczce, ja nawet dwie. Spodobała mi się na etykiecie, nic o niej nie wiedziałam a szukałam czegoś do towarzystawa doorenbosom. Zaskoczyło mnie, że kwitnie przed rozwojem liści. Mają teraz po kilka białych kuleczek - szczoteczek, słodko wyglądają. Ciekawe, czy faktycznie wolno rośnie. To się okaże
Podoba mi się co napisałaś, że fajnie wejść do ogródka, co chwila coś nowego kwitnie, co sprawia radość.... dopóki człowiek nie wejdzie na inne ogródki Też mam Aguś byle jak i za mało. Wszystko rozkopane, sucho aż się kurzy... no cóż, samo życie.

Ja się zachwycam ciągle ogrodem Pszczółki.. i jej donicami.. i zestawieniami.. uwielbiam do niej zaglądać. Ty nie marudź, masz dojrzały ogród, ja swój robiłam jak nie miałam pojęcia co i jak być powinno. Stąd brak ram, dużo nieprzemyślanych nasadzeń.

Ale mam też fajne wieści.. epimedium mi przeżyło ha!

Agania 20:37, 28 kwi 2020

Gratuluję i podzielam euforię ... uwielbiam Epimedium, kwitnie Ci już?
A gdzie foty z tej radości
sylwia_slomc... 20:45, 28 kwi 2020

abiko napisał(a)

Tak mi właśnie by tam pasowała. Dobrze, że mi przypomniałyście, może jakoś by tam podjechać, chociaż dla mnie to teraz lekka wyprawa
W szkółkach nie widać, że mamy jakąś pandemię

Na jesienie ma mieć piękne liście, tak wyczytałam.

Mój jaśminowiec. chyba to kupowałam nie przeżył jakoś.
I dziś wywaliłam goździki co mi coś zjadło i mam tam teraz kolejne miejsce

NA coś większego

Moje tak się przebarwiały
malgorzata_s... 20:53, 28 kwi 2020

Łobuziaki cudne Mój kot łapie biedne jaszczurki, Dwie uratowałam ale ogony straciły. Wiosna piękna
Anda 20:59, 28 kwi 2020

Bardzo ładnie masz, nie marudź
Jaszczurki są u Ciebie, zazdraszczam.
Floksa w donicy mocno podlewaj, tego raczej nie przeżyje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Urszulla 21:52, 28 kwi 2020

Chyba nie doceniasz swojego ogródka. Ja tyle fajnych roślin u Ciebie spotkałam.
Jaszczurka z zielenią wyjątkowa. Mieszka u Ciebie w którym miejscu?
Dorota123 22:50, 28 kwi 2020

Co to za marudzenie i takie niezadowolenie, w ogródku masz ładnie, kwitną Ci irysy, tulipany i narcyzy, na stole stoi doniczka ze stokrotkami. Więcej optymizmu Agnieszko. W dzisiejszych czasach ogród to prawie wolność. Wychodzisz i masz swój kawałek zieleni i nie musisz oddychać przez obowiązkową maseczkę. Wiosna dopiero się rozkręca, a suszę mamy wszyscy, tulipany też w każdym ogrodzie strajkują, a sprzęty się po prostu zużywają.
Pozdrawia niepoprawna optymistka.
abiko 11:41, 30 kwi 2020

Agania napisał(a)
Gratuluję i podzielam euforię ... uwielbiam Epimedium, kwitnie Ci już?
A gdzie foty z tej radości

Agatka.. marna strasznie, ale jakieś kwiatki tam ma, jeszcze nie kwitnie. Może ma złą miejscówkę.. nie wiem.
Zdjęcie wyjątkowo kiepskie