Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 08:01, 19 mar 2022

Magara napisał(a)
Magda, dzięki za obszerne info Pokazuj jak najwięcej, będę się od Ciebie uczyć Też staram się czytać i oglądać i słuchać, no ale doba za krótka
A z tymi moimi groszkami to chyba faktycznie nie otwierałam na dzień foliaka i się ugotowały Ale priorytetem było, żeby foliak się nagrzał bo ziemia zamarznięta była jeszcze jak był stawiany. Dobrze, że to tylko groszki padły ofiarą mojej niewiedzy

Wzeszły mi drugi raz siane sałaty, chyba je jutro do foliaka na stolik zaniosę, będę go na dzień otwierać, może nie podzielą losu groszku

Daga nie ma za co

postaram się jakieś wnioski własne tu napisać -chociaż nie czuje się żadnym ekspertem ,bo sama uczę się od innych .....ale tez ta wiedze dostosowuje do własnych możliwości .

Groszki już można siać do gruntu -one chłodu się nie boja -ja dziś zamierzam wysiać do skrzyń marchew, pietruszkę ,rzodkiewki .....i groszki pewnie tez ....tylko ,ze będę okrywać wiosenna agro
Miłego dnia
Martka 12:30, 19 mar 2022

Magleska napisał(a)

Martka oby tak było -jutro zamierzam wysiać marchewkę i nie wiem co jeszcze -za chwilkę postudiuję książkę i Yt -ba

Kwadra korzenia ponoć Hulaj dusza. Bardzo fajnie, że masz taki warzywnik. Przydomowa fabryczka zdrowia Teraz żałuję, że nie przeznaczyłam więcej miejsca, a tylko dwie skrzynie.
Magleska 17:59, 19 mar 2022

Martka dobre i 2 skrzynie na początek .......zresztą warzywa można też sadzić na rabatach kwiatowych ja tak zamierzam spróbować z kapustą -w warzywniku mi nie wychodzi ,a schowana w kwiatach może będzie mieć szansę urosnąć

Posiałam dziś marchew,pietruszkę ,rzodkiewkę ,groszek łuskowy ,cebulę .....w jednej skrzyni zrobiłam taki niby inspekt -powysiewałam różne kwiatki ,kapusty

rośliny w miniszklarenkach powolutku rosną i żyją
Kokesz 20:49, 19 mar 2022

Magleska napisał(a)
Martka dobre i 2 skrzynie na początek .......zresztą warzywa można też sadzić na rabatach kwiatowych ja tak zamierzam spróbować z kapustą -w warzywniku mi nie wychodzi ,a schowana w kwiatach może będzie mieć szansę urosnąć

Posiałam dziś marchew,pietruszkę ,rzodkiewkę ,groszek łuskowy ,cebulę .....w jednej skrzyni zrobiłam taki niby inspekt -powysiewałam różne kwiatki ,kapusty

rośliny w miniszklarenkach powolutku rosną i żyją

No popatrz ja też dziś to samo wysiałam będziemy robić porównania choć Twoje papryki, selery i bakłażany dużo większe niż moje
eda 21:43, 19 mar 2022

Magleska napisał(a)

Eda mój namiot jeszcze w pudelku -w poniedziałek powinien nabrać mocy urzędowej

a ja mam dziś w planie popikować co nieco -musze zajrzeć i zobaczyć czy cos się do tego pikowania nadaje

Miłego dnia

Powodzenia
Magara 23:00, 19 mar 2022

Ja jutro do skrzyń też coś planuję siać, o ile będę w stanie się ruszać Muszę tylko plan sporządzony zimą znaleźć
Kokesz 23:33, 19 mar 2022

Magara napisał(a)
Ja jutro do skrzyń też coś planuję siać, o ile będę w stanie się ruszać Muszę tylko plan sporządzony zimą znaleźć

Bez planu ani rusz
Też takowy sporządziłam
Oczywiście na żywo lekko został zmodyfikowany (posiałam za dużo marchewki)i tym sposobem zapomniałam zostawić miejsce na fasolkę szparagową.
No nic, może szybciej zbiorę koperek i groszek, to fasolka pójdzie na ich miejsce
Mam za mały warzywnik
Magara 00:21, 20 mar 2022

Kokesz napisał(a)

Bez planu ani rusz
Też takowy sporządziłam

Renia, a żebyś wiedziała
Jak się za pierwszym i drugim razem sadziło "na pałę" to potem zaplanowanie nasadzeń warzywnych zgodnie z zasadami płodozmianu i dobrego sąsiedztwa jest gorsze niż najgorsze sudoku, jolka i pytanie za milion razem wzięte A do tego ja osobiście się wkręciłam w prace zgodnie z kalendarzem księżycowym więc mam wyliczeń porównywalnie do planowania lotu w kosmos
Kokesz 00:47, 20 mar 2022

Hahaha zgadza się
Też się z tym namordowałam
Całą rozpiskę mam co z czym i po czym sadzić A i tak pomidory będą po pomidorach bo w prostokątnych kwaterach najbardziej mi pasują
Najbardziej jestem ciekawa groszku cukrowego i orzeszków ziemnych
Kokesz 00:59, 20 mar 2022

Wstawiłam u siebie moje zeszło i tegoroczne wypociny
Proszę się nie śmiać