Ilość wysianych roślin bardzo duża, kiedyś też tak robiłam. Później denerwował mnie bałagan na parapetach i zaniechałam. W tym roku wysiewam tylko lobelię, chcę jej mieć jak najwięcej.
Obsadzonymi donicami mnie zaskoczyłaś, ja jeszcze w powijakach. Na razie nie kupuję, bo nie mam siły nosić ciężkich donic w razie przymrozków.
Madzia jakie wysiewy ŁaŁ
Na przyszłość Ci podpowiem, ze selery nie musisz siać w paletce po jednym ziarenku. Możesz gęsto wysiać w jednej doniczce, a potem jak podrosną przepikować od razu w warzywnik, tym sposobem zaoszczędzisz miejsce na inne wysiewySprawdzone, moja babcia zawsze tak robiłaTak samo można potraktować pora gdybyś siała.
Dzięki A napisz jeszcze czy otwierasz na dzień i czy dużo słońca te regały mają u Ciebie?
Też kupiłam taki regał w tym sezonie z myślą o wysiewach (bo parapetów brak). Ale mam go w domu, przy oknie tarasowym, w nim sałaty, jakieś kwiatki i inne duperele mało istotne. Groszki pachnące wyniosłam do nowopostawionego foliaka i je zabiłam (chyba ciepłem w ciągu dnia???). Zastanawiam się nad jak najbardziej praktycznym wykorzystaniem tego regału. Pomidory dziś wysiane póki co miejsca nie zajmują, ale za chwilę... Na dwór wiadomo, że nie pójdą, do foliaka nieogrzewanego też nie.
W temacie wysiewów zielona jestem A u Ciebie są imponujące
Pięknie! Czysto i świeżo
Ogrom pracy za Tobą Kochana!
Lubię Twoją skarpę, bo cały rok wygląda reprezentacyjnie.
Donice śliczne, wiosenne.
Ja kupiłam tylko bratki na okno, bo pies mi powywalał wszystkie prymulki z donic przy wejściu nie pohasam w tym roku z donicami
Zawstydzasz mnie tymi wysiewami. Ja jeszcze nic nie zaczęłam a u ciebie się już zieleni. Jedyne co zrobiłam to posadziłam do doniczek kłącza bylin i cebule zakupione wiosną. Czekam jeszcze na dwa zamówienia, na szczęście jeden dostawca napisał że mają opóźnienie do początku kwietnia, związku z mrozami.
Ty niedługo będziesz mogła wszystko do szklarni wystawić. Super warunki dla kogoś kto tak się wkręcił w wysiewy