Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 17:21, 16 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wciskasz mnie tym porządkiem na rabatach w kompleksy Obczaiłam bratki w okolicy, ale się nie zdecydowałam bo w nocy -8, a one ze szklarni do tego ziemia zamarzła nie da się sadzić no i się wstrzymałam z bratkami

Sylwuś Ty taki wielki ogród ogarniasz i remont domu i Babcia ,zwierzyniec,woliera .....to Ciebie i W wszyscy podziwiają i mają za wzór pracowitości

Brateczki dokupiłam jeszcze -nie skończyłam ich sadzić ,bo mi ziemi brakło

antracyt 17:24, 16 mar 2022

Muszę przyznać, że wysiewy wyglądają imponująco i naprawdę profesjonalnie Widać, że doświetlanie im służy.
Magleska 17:25, 16 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Fiu, fiu . Nie próżnowałaś w ogrodzie .

Śliczne donice i pojawiające się kolorki w ogrodzie!

Aga dziękuję
wykorzystuję co ładniejsze i wolniejsze dni na maksa

bo za chwilkę zajmę się wysiewami warzywnik już czeka na roślinki i nasionka

Magleska 17:52, 16 mar 2022

Milka napisał(a)
Madziu, jaki błysk, no pięknie masz i kanciki jak się trzymają! Piesek na straży, fajnie sie komponuje

Irenko dziękuję Kochana

LIDKA napisał(a)
Pięknie o każdej porze roku.

Piesio cudny.

I czuc już wiosnę tuż tuż.

Lidka dziękuję u Ciebie też pięknie

Waclaw napisał(a)

Ho, ho, ho! Ale będzie sadzenia. A latem radość z efektów

Wacław mam taką nadzieję ,że będzie z tej roboty efekt

kasiek napisał(a)
Wiosna sie budzi, choc te prognozy nocne kiepskie, znów będzie trzeba chować rosliny...

Kasiu ja już od kilku dni zostawiam i nic nie chowam ....mam nadzieję ,że już nie będzie jakiś wielkich minusów
Magleska 17:55, 16 mar 2022

Urszulla napisał(a)
Madziu, fajne połączenie bordowego pierwiosnka z czerwonymi patykami derenia inne donice też pięknie wiosennie się prezentują

Ula dziękuję za pochwały roślinki muszą troszkę podrosnąć i będą cieszyć oczy

Alija napisał(a)

Ogród masz już pięknie wysprzątany, pierwsze kwiaty kwitną, super, ale najsympatyczniejszy kwiatek to ten na zdjęciu.

Alicja mój najładniejszy kwiatek dziękuje za uznanie

SlonecznyOgrod napisał(a)
Piękne oznaki wiosny, teraz to już chwila i się zazieleni

Daria dziękuję oj czekam już na tą wiosenną zieleń
Magleska 17:59, 16 mar 2022

Monia81 napisał(a)
Madzia u Ciebie błysk na rabatach za chwilkę rabaty się wypełnią i pustki nie będzie podziwiam Kochana za te wysiewy, ja dzisiaj pomidorki wysiałam, zobaczę co z tego wyjdzie, bo papryki coś jakoś średnio wykiełkowały, podpatrzyłam u Ciebie szklarenkę na wysiewy, super pomysł zamówiłam buziaczki

Monia
wkręciłam się w te wysiewy strasznie bardzo lubię zaglądać do tych moich roślinek

zakupiłam sobie nawet foliak ,żeby mieć ,gdzie chodować te moje warzywka ciepłolubne -
na szklarenkę mnie narazie nie stać ,a foliak też powinien dać radę
moje papryki

bakłażany

seler

pomidorki -jeszcze maluśkie ,bo dopiero co wysiewane kilka dni temu

Buziaki
Magleska 18:04, 16 mar 2022

Gosialuk napisał(a)
Madzia pierwsza zaczęłaś i pierwsza skończyłaś porządki w ogrodzie. Ładnie tak z kancikami. Bardzo jestem ciekawa jak w tych szklarenkach na tarasie twoje wysiewy się będą sprawować. Też dumałam nad takim ustrojstwem na balkon, ale doszłam do przekonania, że nie zapewnię odpowiedniej wentylacji. Ja wychodzę do pracy o 6 rano, więc za zimno, a później przy słonecznej pogodzie może być za gorąco. W każdym razie oczekuję relacji.

Gosiu kanciki jeszcze ubiegłoroczne mam w planie je odświeżyć może w przyszłym tygodniu

te moje wysiewy na tarasie jak narazie żyją -jak był mega mróz ,to na noc dodatkowo kocami osłaniałam można też folią bąbelkową dodatkowo zabezpieczyć ....tylko ,że ja mam w nich roślinki zimnolubne .....papryki,pomidory ,bakłażany i inne ciepłoluby trzymam w domu ....

poza tym na dniach będę mieć foliak ,więc też te szklarenki powędrują do niego -zobaczymy jak mi te moje wysiewy wyjdą
Magleska 18:07, 16 mar 2022

Martka napisał(a)
Pracusiu piękne, kolorowe donice, rabaty uprzątnięte, "mikro-oznaki wiosny" (uśmiałam się) mogą się już dumnie zaprezentować w takich okolicznościach! Teraz tylko deszczu i ciepła nam trzeba...

Martka dziś padał pierwszy deszczyk

do kolejnych mikro oznak wiosny dochodzą hiacynty

a na skalniaku nadal gwiazdorzy jedynak ciemiernik ,krokusy powoli przekwitają ...

Mam butki są świetne -muszę je obfocić

buziaki
Magleska 18:10, 16 mar 2022

antracyt napisał(a)
Muszę przyznać, że wysiewy wyglądają imponująco i naprawdę profesjonalnie Widać, że doświetlanie im służy.

Zuza dziękuję powiem ,że faktycznie doświetlanie im służy -nie wyciągają się i rosną w miarę prosto
Urszulla 18:16, 16 mar 2022

Złapałaś bakcyla z wysiewami fajnie Ci idzie, a warzywnicze to masz przygotowany na glanc