Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 12:01, 02 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Przyszłam do Ciebie i ja Przeglądam wątek od 1 strony i na 8 się zatrzymałam na dłuższy czas Fantastyczna skarpa, coś wspaniałego. Ogólnie cały ogród świetnie rozplanowany a co do warzywnika to jestem pełna podziwu. Będę zaglądać . Super u Ciebie . Pies boski

Justyna dziękuję za odwiedziny i pochwały fajnie ,że mój skalniak zyskał takie komplementy

Gosiek33 napisał(a)
Sasanki i prymulki to nowe nasadzenia? Proszę potwierdź.....

Gosiu rozczaruję Cię sasanki i prymule ,to nasadzenia z poprzednich sezonów
ale niestety część sasanek mi zanikła -zostało może z 6 sztuk z sadzonych co najmniej 20-tu

Buziaki
Roocika 14:58, 02 kwi 2022

Magda, podziwiam wysiewy, fajnie, że foliak masz
Zdjęcia ogrodu jak zwykle piękne

Dobrze, że u Ciebie pada, u nas słońce, zimno i wieje i nawet u mnie robi się sucho.
anpi 16:57, 02 kwi 2022

Madzia, super wysiewy! A gdzie siałaś już marchewki i buraczki? Są już wschody?
U mnie rzodkiewka posiana w tunelu do gruntu ma już duże listki , ale jakoś jeszcze nie zawiązuje główek.
Jak zwykle jesteś pierwsza z porządkami
Jak tam, czekają już też doniczki do wysadzenia, poczyniłaś jakieś zakupy, bo nie doczytałam?
Wiosna już ładnie się u ciebie zieleni, u mnie jeszcze nie taka. Może to lepiej, bo straszą mrozem.
Joann 19:52, 02 kwi 2022

Madziu, ale kolorowo u Ciebie wiosną. Muszę pomyśleć, by i u siebie cieszyć się o tej porze ogrodem
ElzbietaFranka 21:25, 02 kwi 2022

Magleska napisał(a)
Smutasy -czyli sasanki w deszczu

Koniec
Miłego oglądania ,a ja zbieram się powoli do pracy

Witam Madzia

Jak to dobrze, że u mnie jeszcze wiosna spała.
Jakbym miała takie kwiaty jak ty to po wczorajszych i dzisiejszych opadach śniegu bym się zapłakała.

Madziu u mnie zasypali wszystko równo.
Nie wiem kiedy to się rozstopi.
Piękne sasanki też mam jeszcze w foliaku nie mogłam dotrzeć i popatrzeć na nie bo tyle śniegu po kolana.

Pozdrawiam
Magara 23:38, 02 kwi 2022

Magda, trzymam kciuki żeby z Twoimi wysiewami wszystko było ok
U mnie w foliaku ani rzodkiewki ani szpinak nie ruszają. Przykryte agro. Pomidory w domu - no nie jest im łatwo Ale tu wiedziałam, że moje temperatury nie będą dla nich wsparciem. Nic to, zainwestowane w regał, zainwestowane w foliak - trzeba się uczyć na błędach i iść do przodu
sylwia_slomc... 11:00, 03 kwi 2022

Przysypało Ci rabaty? U nas zima na całego więcej białego niż było przez cały zimowy okres
Wszystko się porozkładało na boki, ciemierniki leżą pod ciężarem Ale wczoraj nakrywałam poszewkami i doniczkami co tylko mogłam. U nas minusy i się rozpogodziło to pewnie w nocy pociśnie zimnem.

Wiosna u Ciebie szybsza niż u nas
Urszulla 11:12, 03 kwi 2022

Madzia, każdy kwiatek wiosenny cieszy...a tu taka niespodzianka z tym śniegiem. U mnie ptaki szaleją I się nim wcale nie przejmują
Jest szansa że Twoje wysiewy dadzą radę, bo tylko 2 noce na minusie, a potem idzie ciepło. Miłej niedzieli
basia3012 23:24, 05 kwi 2022

Madziu, u Ciebie wiosna dużo szybciej niż u nas na północy. I jak czytam o tym śniegu po kolana to jakbym w innym kraju żyła. U nas śniegu żadnego nie było ani nawet nie poprószyło. Tylko słońce i wiatr.
Dużo wiosny u Ciebie. Jak kolorowo. Te niebieskie prymulki cudne. Ale widziałam i hiacynty i sasanki. Piękne te wiosenne kwiaty. Tak bardzo cieszymy się jak je widzimy.
Milka 07:00, 06 kwi 2022

Sasanki śliczne, też miałąm różne kolory, a teraz znowu tylko biel i fiolet.
Deszczyk dla roślin to super